Corrosia in januari terug op vertrouwde stek in Haven

HAVEN CENTRUM – Corrosia Stad verhuist in januari weer terug naar Almere Haven. In de maand december is iedereen nog welkom op het huidige adres aan het Stadhuisplein voor de expositie, films en theatervoorstellingen. Vanaf januari 2016 is Corrosia Theater, Expo & Film te vinden op Markt 43.
Vanaf januari 2016 is Corrosia Theater, Expo & Film te vinden op Markt 43. (Foto: Corrosia Almere Haven)

In januari worden het kantoor en de apparatuur van de theaterzaal van Corrosia Stad overgebracht naar Almere Haven. Naast Corrosia Theater, Expo & Film, een gloednieuw café, de nieuwe bibliotheek en welzijnsstichting De Schoor neemt ook de Gemeente Almere kantoren in het pand in gebruik. Zo ontstaat een nieuwe culturele hotspot waar literatuur, beeldende kunst, film, theater en andere activiteiten in één gebouw samenkomen. De bovenste verdiepingen bestaan uit woningen, waardoor het een levendige ontmoetingsplek zal gaan worden in het centrum van Haven.
In het weekend van 13 en 14 februari 2016 opent Corrosia Theater, Expo & Film officieel haar deuren in het verbouwde pand in Almere Haven. Het gebouw Corrosia, oorspronkelijk ontworpen door Rob Blom van Assendelft en Jan Koning, werd in 2014 en 2015 ingrijpend verbouwd. Het gebouw heeft de roestige uitstraling behouden en zal daarom ook de naam Corrosia blijven dragen.
Corrosia Theater, Expo & Film zal ook in het nieuwe gebouw weer een breed programma aanbieden. De nieuwe theaterzaal krijgt een capaciteit van 200 stoelen waar de meest actuele theatervoorstellingen van Nederlandse en Vlaamse topgezelschappen geprogrammeerd worden. Op de begane grond worden drie à vier beeldende-kunstexposities per jaar georganiseerd. Vrijdagavonden zullen voornamelijk in het teken staan van film. Daarnaast wil Corrosia ook buiten de muren van het gebouw weer bijzondere projecten blijven organiseren, zoals openluchtfilms en de intocht van Sinterklaas.
Artikel geplaatst op: 09 december 2015 - 15:41

Gerelateerd

Delen