Almere viert Surinaamse onafhankelijkheid mee

STAD CENTRUM – Suriname vierde woensdag 25 november veertig jaar onafhankelijkheid. In Club26Twelve werd het die dag groots gevierd.
De organisatie van Srefidensi Dey in Club26Twelve: Sergio Zaandam, Winston Rose, Nawien Mahangoe en Chietra Bahora. (Foto: aangeleverd)

Eén van de organisatoren, Chietra Bahora, vond dat ze iets voor de gemeenschap moest doen. “We konden deze bijzondere dag niet zomaar voorbij laten gaan. Er wordt in Almere al zo weinig gedaan voor de Surinaamse gemeenschap. Dit moest een evenement worden waarbij iedereen die zich verbonden voelt met Suriname, van harte welkom was. En dat is gelukt. We zijn dan ook super trots en voldaan.”
De avond werd geopend door een brassoptreden van the Legends of Brass gevolgd door een welkomstwoord van wethouder Frits Huis. Gastspreker Narsingh Balwantsingh deelde zijn persoonlijke ervaringen met Suriname en de dansers van dansschool Masti hadden een prachtig dansperformance neergezet.
Dames van de Multiculturele Senioren Vereniging gaven een ‘Kotomissieshow’, met tekst en uitleg over de traditionele klederdrachten. De odo’s, spreekwoorden, gebruikten ze er bij. Standup-comedian Duncan McDonald maakte de lachspieren goed los en als afsluiter was er muziek van verschillende DJ’s.
Artikel geplaatst op: 30 november 2015 - 13:10

Gerelateerd

Delen