Pedroband El Jubal is Beste Pietenband van Nederland

BUITEN CENTRUM - Zondag 29 november kwamen honderden muzikale Pieten naar Almere Buiten om te strijden om de titel beste Pietenband van Nederland.
Het was een gezellige pietenbende, zondag in het winkelcentrum van Almere Buiten. Pietenbands uit het hele land traden die middag op. (Foto: Fred Rotgans)

Het Nationaal Pietenband Festival is een initiatief van Music Management Almere. In 2010 is het festival gestart in Boven ‘t IJ in Amsterdam. Sinds vorig jaar zijn de Pietenbands te gast in winkelcentrum Buitenmere en woonboulevard Doemere.
De Pietenbands werden door een vakjury beoordeeld op muziekkeuze, samenspel, kleding en grime. Ook het entertainmentgehalte speelde een grote rol. Clownpieten en pieten op de fiets lieten hun kunsten zien. Ondanks de fikse regenbuien, was er een hoge opkomst. Ook het publiek mocht meestemmen op hun favoriete band.
Winnaars

De eerste prijs ging naar Pedroband El Jubal, de tweede prijs naar De Zwartepietenbende, de derde prijs was gedeeld voor De Zeurpieten en Brassbende Almere. Die laatste won ook de ‘Gouden Pepernoot’, de publieksprijs.
Artikel geplaatst op: 30 november 2015 - 13:20

Gerelateerd

Delen