Leuke en leerzame Klassewerk-ochtend bij Almere City en Squash Almere

ALMERE – Kinderen uit groep 5 en 6 van basisscholen De Argonaut en Het Drieluik beleefden woensdag een leuke en leerzame ochtend bij Almere City FC en Squash Almere. In het kader van het project Klassewerk, dat ieder schooljaar vanuit Almere City FC wordt georganiseerd, volgden de leerlingen diverse workshops en activiteiten. Almere DEZE WEEK verzorgde een workshop journalistiek. 

ALLY de Aap verwelkomde de kinderen in het Yanmar stadion van Almere City FC. (Foto: Almere DEZE WEEK)

 

De dag werd geopend in het Yanmar stadion van Almere City FC, waar ALLY de Aap de show stal. De mascotte van de voetbalclub deelde highfives, knuffels en handtekeningen uit, waarna hij de kinderen lopend vergezelde naar Squash Almere. Vanwege de verbouwing van het Yanmar stadion vonden daar dit keer de activiteiten plaats.

 

Almere DEZE WEEK verzorgde een workshop journalistiek, waarbij de kinderen ook zelf aan de slag mochten met het schrijven van teksten. Zij deden daarin verslag van de dag of schreven over hun favoriete sport of computerspel, maar ook het Coronavirus was een nieuwsitem dat in veel teksten voorbijkwam.

 

Verder waren er workshops Rekenen (Rabobank), Design (S&S Online Marketing), Gezondheid (Yakult) en Mobile Video Editing (Voiceworks). Tussendoor konden de kinderen zich ook uitleven tijdens een potje squash en mochten zij een training bijwonen van het 1e elftal van Almere City FC.

“Het was echt een hele leuk dag”, zegt Mayla. “We mochten een nieuw T-shirt ontwerpen voor de spelers van Almere City en misschien worden dit wel de shirts die de spelers straks gaan dragen bij de wedstrijden.” Xavi vond het squashen het leukst en Elisa laat trots alle handtekeningen zien die zij op deze ochtend heeft verzameld, waaronder die van ALLY de Aap. Ook Imani kijkt terug op een geslaagde dag. "We hebben allemaal leuke dingen gedaan en er was ook een lekker zonnetje. Het was echt heel leuk!"

 

Volgende week woensdag is er opnieuw een Klassewerk-ochtend en dan zijn de groepen 7 en 8 aan de beurt.

 

Artikel geplaatst op: 11 maart 2020 - 16:13

Gerelateerd

Delen