Periodetitel voor SC Buitenboys

BOUWMEESTERBUURT - Op de dag de dat club haar 35-jarig bestaan vierde, verzekerde SC Buitenboys zich van de nacompetitie in de zaterdag derde klasse C. De ploeg van trainer Patrick Bal versloeg Hees uit Soest overtuigend met 5-0 en bleef daardoor voor de twaalfde achtereenvolgende keer ongeslagen

Foto: aangeleverd

.

Met nog negen wedstrijden voor de boeg heeft SC Buitenboys de achtervolging ingezet op de kanshebbers voor de titel en staat inmiddels vijfde. Het gat naar koploper FC Hilversum bedraagt acht punten, maar slinkt met de week. Begin november stond SC Buitenboys nog onderaan met één punt uit zes wedstrijden. Vanaf 2 november vorig jaar ging het echter crescendo voor de jubilerende club uit Buiten en werden de nipte nederlagen omgezet in winst. Buitenboys verloor daarna niet meer: acht keer winst, twee keer gelijkspel. De meest spraakmakende overwinning was tegen koploper en titelkandidaat CJVV uit Amersfoort dat met 2-4 werd verslagen.

 

Hees
Hees had tot zaterdag net zo veel punten als SC Buitenboys, maar zit duidelijk in een wat mindere fase. Vanaf het eerste fluitsignaal waren de intenties van SC Buitenboys duidelijk. Fel jagend op de bal en goed combinerend kreeg Hees alle hoeken van het veld te zien. Binnen enige minuten resulteerde dit al in de openingstreffer van Rowdy Moorman. Ex-prof Collins John legde de bal bij de tweede paal keurig met zijn hoofd terug, waarna Moorman de bal in het dak van het doel joeg: 1-0. Niet lang daarna stond de 2-0 al op het scorebord. Na een lange sprint over rechts plaatste Caleb Frimpong de bal precies voor de voeten van Collins John, die de bal keurig in de linkerhoek schoof. Even later tekende John vanaf de penaltystip voor de 3-0, nadat hij in het strafschopgebied gevloerd werd.

 

Op slot
Nog voor de rust gooide SC Buitenboys de wedstrijd op slot. Rowdy Moorman scoorde net als John zijn tweede treffer met het hoofd: 4-0.
In de tweede helft nam de jubilaris wat gas terug, maar hield voldoende grip op de wedstrijd. Hees kon weinig uitrichten en kort voor tijd werd het zelfs 5-0. Rowdy Moorman werd op maat bediend door Faizel MacDonald en ramde de bal van dichtbij voorbij Hees-keeper Henk Reddering.
Door deze overwinning klimt SC Buitenboys opnieuw een plekje op de ranglijst en staat inmiddels vijfde. Laren´99 en DOSC staan binnen schootsafstand en koplopers FC Hilversum en CJVV, die de laatste wedstrijden de nodige misstappen hebben gemaakt komen ook in zicht.

Artikel geplaatst op: 09 maart 2020 - 09:50

Gerelateerd

Delen