Sergiño Dest en Lilian de Geus sporters van het jaar

HAVAS Heren 1 Sportploeg van het jaar, Almere CIty FC Sportclub van het jaar

ALMERE - In een bomvol Topsportcentrum in Poort zijn de winnaars bekend gemaakt van de Almeerse Sportverkiezingen 2019. Tijdens deze dertigste editie van het SNS Sportgala werden de sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent, paralympische sporter, sportcoach, sportvrijwilliger en sportclub van het jaar verkozen voor hun uitzonderlijke prestaties in 2019. Sergiño Dest en Lilian de Geus werden Almeers sportman en sportvrouw van het jaar. Ruim 1.400 Almeerders stemden naast de vakjury mee voor deze verkiezingen

Alle prijswinnaars bij elkaar (Foto: Fred Rotgans)

 

Aanmoedigingsprijs G Sport

Dit jaar ontvingen Juan Andres de Koning en Frank Wessels als onderdeel van het EK ParaHockey team de aanmoedigingsprijs voor G Sporten. De Koning speelt bij de Almeerse Hockey Club en heeft met het Nederlandse team goud gewonnen op het EK ParaHockey in Antwerpen. In de Championship-divisie behaalde Almeerder Frank Wessels brons met zijn team onder begeleiding van de Almeerse coach Martin de Koning. Met de Aanmoedigingsprijs G Sport wil de gemeente aandacht vestigen op verenigingen die iedereen een kans geven om te sporten en bewegen.

 

Almeerders brengen stem uit

Almeerders konden dit jaar weer hun stem uitbrengen op de genomineerde sporters, coaches, ploegen, vrijwilligers en clubs. Er zijn ruim 1.400 stemmen uitgebracht. De winnaars zijn bepaald aan de hand van de uitgebrachte stemmen van inwoners en die van de vakjury. 

 

Winnaars

Sportvrouw: Lilian de Geus (windsurfen)

Sportman: Sergiño Dest (voetbal)

Sporttalent: Kim Kalee (baanwielrennen)

Paralympisch sporter: Bo Kramer (rolstoelbasketbal)

Sportploeg: HAVAS Heren 1 (handbal)

Sportcoach: Arno Portengen (voormalig coach HAVAS)

Sportvrijwilliger: Klaas Huttenga (Stichting Mountainbike & More/FRTCA)

Sportclub: Almere City FC (Almere & The City)

 

Artikel geplaatst op: 13 februari 2020 - 08:58

Gerelateerd

Delen