Nieuwe locatie Après-ski Run enthousiast ontvangen

ALMERE – Er werd hardgelopen, er werd rustig gelopen, er werd serieus gelopen én er werd onderweg heel veel lol gemaakt tijdens de tweede editie van de Après-ski Run. De nieuwe locatie, een rondje door Almere Haven met als uitvalsbasis Ski-Mere, werd vrijwel unaniem lovend ontvangen door de honderden toegestroomde hardlopers. ,,Wát een sfeer langs het parcours. Het was de hele ronde genieten", aldus één van de deelnemers.

 

Die ronde bestond uit vijf kilometer die één of in het geval van de tien kilometer lopers twee keer werd afgelegd. Tot die laatste categorie behoorde in ieder geval Leon Braders, die in Almere zijn eerste tien kilometer kwam lopen. ,,Ik heb van de eerste tot de laatste meter genoten van alle gezelligheid en muziek langs de route. Vind je het erg als ik nu de Après-ski induik? Daar kom ik natuurlijk ook een beetje voor", lacht hij.

Winnaars
Dat er ook hard werd gelopen bewijzen onder andere Dennis de Knijff en Sharon Zuijdervliet, die de tien kilometer in respectievelijk 33:16 minuut en 41:11 minuut wonnen. Bij de vijf kilometer waren het Ernst-Jan Haselhoff en Mijnneke Kuin die de wedstrijd naar zich toetrokken in respectievelijk 17:45 minuut en 22:21 minuut.
Toch voerde de gezelligheid absoluut de boventoon. ,,Daar kom je natuurlijk ook voor naar de Après-ski Run", zegt een andere deelneemster, Aafke Koch, daarover. ,,Eerst even een mooie sportprestatie neerzetten", doelend op haar vijf kilometer. ,,Om daarna aan de glühwein te gaan en de heupen te bewegen op de meest foute muziek die er is."
Organisator Jefry Visser van Start2Finish spreekt in elk geval van een groot succes. ,,Het is natuurlijk altijd spannend als je met een wedstrijd van locatie verandert. Dan is het heel fijn dat we al deze positieve reacties krijgen en alle lopers zo zien genieten."

 

Bekijk hier de uitslagen.

 

Artikel geplaatst op: 10 februari 2020 - 10:29

Gerelateerd

Delen