Toppers van de toekomst: Bastiaan Visser

Topsport Flevoland stelt in de maandelijkse rubriek 'Toppers van de Toekomst' in Almere DEZE WEEK, Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: motorcoureur Bastiaan Visser.

ALMERE - Bastiaan is met motorracen begonnen toen hij negen jaar was. "Ik ben gaan motorracen voor de snelheid en omdat niet iedereen deze sport doet".

(Foto: Peter van der Werf)

 

 

In de afgelopen vier jaar heeft hij grote stappen gemaakt. Inmiddels heeft deze jonge motorcoureur een Nationaal Talent-status. Hij traint vaak in de weekenden en soms ook op de woensdagavond op het Midland circuit in Lelystad.

Komend seizoen
Drie jaar geleden is Bastiaan in de minibike Nederlands kampioen geworden. In de open 125 klasse is hij op twee punten na net geen kampioen geworden. Op de vraag wat zijn plannen voor het komend seizoen zijn, antwoordt hij: "Dat staat nog een beetje open. We hebben wel contact met mensen, maar er is nog niks concreets". Zeer waarschijnlijk gaat Bastiaan in een zwaardere klasse rijden. Hij zoekt sponsoren die het leuk vinden om zich aan de motorsport te binden. Racen zonder sponsors is niet mogelijk. Wilt u Bastiaan ondersteunen? Meer informatie vindt u op de website www.bastiaanracing.jimdo.com

Inzet en focus
Bastiaan focust zich volledig op het racen. Hij doet er alles aan om zijn gewenste sportniveau te behalen. Door ondersteuning van de gemeente Almere en Topsport Flevoland kan Bastiaan bijvoorbeeld deelnemen aan de ASM training (Athletics Skill Model). "Hier heb ik echt veel aan door me op andere manieren te bewegen." Het mooiste wat hij tot nu toe heeft meegemaakt zijn de afgelopen Red Bull Rookies selecties in Spanje. Zijn grootste doel is het halen van de MotoGP. "Met de kleine stappen die ik zet, ga ik de goede kant op en dan kom ik er vanzelf."

Artikel geplaatst op: 03 februari 2020 - 16:10

Gerelateerd

Delen