Voetballer Sergino Dest genomineerd voor Sportman van het Jaar

ALMERE – Alle genomineerden voor de Almeerse Sportverkiezingen 2019 zijn bekend. Almeerders kunnen vanaf nu tot en met 9 februari hun stem uitbrengen op hun favoriete sporters, coaches, ploegen, vrijwilligers en clubs, Op 12 februari worden de winnaars bekend gemaakt tijdens het SNS Sportgala in het Topsportcentrum in Almere Poort

Serginio Dest. (Foto: Wikipedia)

 

De meest opvallende naam bij de genomineerden is Ajax-voetballer Sergino Dest. De Almeerse Amerikaan brak dit seizoen door in het keurkorps van trainer Erik ten Hag. Dest neemt het in de categorie Sportman van het Jaar op tegen hockeyer Terrance Pieters (hockey) en roeier Niki van Sprang. Voor de titel Sportvrouw van het Jaar zijn de genomineerden: Bianca Baak (atletiek), Lilian de Geus (windsurfen) en Desiree van Lunteren (voetbal). 

 

Talent

Tristan Enaruna (basketbal), Bret Groot (inline skaten), Kim Kalee (baanwielrennen) en Silke de Wolde (aquatlon/triatlon) strijden om de titel Talent van het Jaar.

In de categorie Paralympische sporter gaat de strijd tussen Cheyenne Bouthoorn (para atletiek),| Roy Klaassen (para handboogschieten) en Bo Kramer (rolstoelbasketbal).

Voor wat betreft de Sportploeg van het Jaar komen in aanmerking: Almeerse Hockey Heren 1, Havas Heren 1 en Rixax Squash Almere, terwijl Pasha Gademan (hockey), René Koster (voetbal) en Arno Portengen (handbal) gaan uitmaken via de Coach van het Jaar wordt.
De categorieën Sportvrijwilliger en Sportclub zijn dit jaar voor het eerst toegevoegd aan de Almeerse Sportverkiezingen. Ben van Assum (Taekwondo Academy), Klaas Huttenga (Stichting Mountainbike & More/FRTC Almere) en Martin de Koning (Almeerse Hockey Club) zijn genomineerd voor de titel Vrijwillger. Almere City FC (Almere & The City), Roeivereniging Pampus en Run4Free voor Sportclub.

 

Stemproces
Er kan tot en met zondag 9 februari gestemd worden op de genomineerden via deze website  hun stem uitbrengen. De winnaars worden vervolgens bepaald aan de hand van de uitgebrachte stemmen door inwoners in combinatie met de keuze van de vakjury.

 

Artikel geplaatst op: 29 januari 2020 - 14:12

Gerelateerd

Delen