Hedwiges Maduro in trainersstaf Almere City

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Hedwiges Maduro treedt per direct toe tot de trainersstaf van de Almere City Football Academy. De achttienvoudig Oranje-international gaat twee dagen in de week als trainer/coach aan de slag met de talenten uit de jeugdopleiding.

Hedwiges Maduro. (Foto: aangeleverd)

 

Maduro richt zich daarbij op de spelers onder de 17, onder 19, Jong Almere City FC en de talentengroep.

”Met zijn ervaring, voetbalkennis en netwerk is Hedwiges een uitstekende aanvulling op onze reeds bestaande technische staf”, vertelt technisch manager Teun Jacobs. “Wij kunnen hem op onze beurt weer helpen met het behalen van zijn trainersdiploma’s. Op die manier is er sprake van een win-win-situatie.”

 

Ervaring
De 34-jarige Maduro, geboren Almeerder, kan bogen op een schat aan ervaring. Hij doorliep de jeugdopleiding van Ajax en speelde vier seizoenen in de hoofdmacht van de Amsterdammers, alvorens hij een transfer maakte naar Valencia. Daarna kwam hij achtereenvolgens uit voor Sevilla, PAOK Saloniki, FC Groningen en Omonia Nicosia. Maduro werd Europees Kampioen met Jong Oranje en kwam tot achttien interlands in het Nederlands elftal. Na zijn actieve carrière als voetballer, was hij reeds werkzaam als assistent-coach bij Jong Oranje en als analist bij FOX Sports. Momenteel is hij tevens assistent-coach bij Oranje O18.

 

Ambitie

“Almere City FC is een jonge club met veel ambitie”, vertelt Maduro. ”Dat past goed bij mij als jonge trainer. We kunnen elkaar helpen om verder te ontwikkelen. Bovendien ben ik een geboren Almeerder, die ook in deze stad is begonnen met voetballen. Ik heb zodoende een sterke band met zowel de club als de stad. Het voelt dan ook goed om als beginnend trainer mijn volgende stappen te zetten bij Almere City FC.”

Artikel geplaatst op: 28 januari 2020 - 12:45

Gerelateerd

Delen