Almere City in knotsgek duel naar remise tegen Jong AZ

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Almere City FC heeft vanavond (maandag) in een knotsgek duel met 3-3 gelijkgespeeld tegen Jong AZ. De ploeg van Ole Tobiasen geeft in Wijdewormer tot twee keer toe een voorsprong snel uit handen en moet uiteindelijk genoegen nemen met een puntendeling.

 

Op slag van rust. Letterlijk seconden voor het einde van de eerste helft. De bal ploft op het hoofd van Thomas Verheydt, die snoeihard keeper Rody de Boer verschalkt. Het is een op maat gegeven voorzet van Ricardo Kip die hiermee een afgeslagen corner alsnog succesvol inbrengt. De 1-1 valt voor Almere City FC op een tijd dat de ploeg die het meest nodig heeft. De gelijkmaker geeft niet geheel de verhoudingen weer van de eerste helft, maar het geeft het tweede bedrijf wel een heel ander aanzicht.

In de eerste helft vergeet Almere namelijk uit de schulp te kruipen. Jong AZ treedt de opponent tegemoet in één van de sterkst mogelijke opstellingen en daar hebben de Almeerders in de eerste fase zichtbaar moeite mee. Balverlies op het middenveld luidt al na een kwartier de openingstreffer in van Zakaria Aboukhlal.

Wat Almere City FC daar in de eerste helft tegenover zet? Vooral veel schoten van afstand. Het probleem: het vizier staat niet op scherp. Nick Venema probeert het drie keer zonder succes. Anwar Bensabouh? Over. James Efmorfidis? Ook niet in de buurt van succes.

 

Verdubbelen

Zeven minuten voor de rust lijkt de thuisploeg de voorsprong te verdubbelen. Druijf omzeilt keeper Joshua Smits en neemt vanuit een moeilijke hoek het doel onder vuur. Met kunst- en vliegwerk weet Damon Mirani de inzet van de doellijn te halen. Ook een inzet van Aboukhal nog geen minuut later raast als een ‘magic bullet’ aan de goede kant van de paal voorbij. Almere City FC mag zich dus gelukkig prijzen met de rake kopbal van Verheydt in de ‘dying seconds’ van de eerste helft. Het is het startschot van een wonderbaarlijke tweede acte.

Vijf minuten na de theepauze is de score op het AFAS Sportcomplex namelijk al verdubbeld: 2-2. Nick Venema brengt Almere City FC met een penalty op voorsprong na duw- en trekwerk op Radinio Balker in de zestien, maar nog geen minuut later plakt Ferdy Druijf daar de gelijkmaker achteraan.

 

Open duel

Gaandeweg krijgt Almere City FC meer ruimte om te voetballen en er ontstaat een open duel om de drie punten. Kansen om de wedstrijd over de streep te trekken krijgt Almere City FC voldoende. Faris Hammouti schiet echter een gat in het veiligheidsnet voor het uitvak en Verheydt mikt een lob op het dak van het doel.

Een doelpuntensalvo voor het publiek in Wijdewormer blijft niet uit. Het is James Efmorfidis die de wondersloffen aan lijkt te hebben. Hij schuift een bal met grote kracht onder doelman De Boer door. Ook nu is de voorsprong niet lang aan de Flevolanders besteed. Het duurt drie minuten, voordat Aboukhlal (met zijn tweede van de avond) de score weer recht trekt.

Aboukhlal vergeet uiteindelijk de overwinning door te drukken voor de Alkmaarders. Alleen vrijgespeeld voor Smits richt hij de bal huizenhoog over, tot opluchting van alles en iedereen met een City-hart. Ook Almere City FC krijgt nog kansen op de overwinning. In blessuretijd neemt het de Alkmaarders veelvuldig onder vuur, maar de beslissing valt niet. Ondanks het debuut van Ruud Boymans, die voor het eerst sinds mensenheugenis weer officiële minuten maakt.

Aanstaande vrijdag is Almere City FC opnieuw aan de bal. Dan speelt de formatie een thuiswedstrijd tegen SC Telstar. Voor het duel zijn inmiddels meer dan 2000 kaarten verkocht. Wil je er ook bij zijn, bestel dan hier je tickets.

Artikel geplaatst op: 28 januari 2020 - 08:44

Gerelateerd

Delen