Cirkelboscross Crosscup goed bezocht

ALMERE – Onder ideale weersomstandigheden werd zondag de derde wedstrijd van de Crosscup Almere gelopen in het Cirkelbos. Met 370 inschrijvingen uit de wijde regio Almere was de wedstrijd goed bezocht.

Luc Velzeboer. (Foto: Evert Woutersen)

Een lang lint van wedstrijd- en recreatielopers zette zich even na het middaguur in beweging om de strijd met het parcours aan te gaan. De wedstrijd kent traditiegetrouw drie afstanden. Met name in de eerste 500 meter van het ruim drie kilometer lange parcours moest zware modder verwerkt worden. Dat de parcoursbouwer erin geslaagd was een pittig rondje uit te zetten was ook zichtbaar aan het meer dan gebruikelijke aantal voortijdige uitstappers bij de passage start-finish. Bij de wedstrijdlopers was met name de strijd op de lange cross bij de mannen spannend. Een valpartij bepaalde daar uiteindelijk de exacte vulling van het podium, waar de overwinning wel overtuigend naar Luc Velzeboer ging.

 

Vrouwen

De overwinning op de lange afstand bij de vrouwen was voor Sandra Wassink die daarmee af lijkt te stevenen op de overwinning in het algemeen klassement over vier wedstrijden. Dat laatste geldt zeker voor Wannie Friderichs die zijn derde overwinning op rij pakte in de categorie Masters. De fraaiste plaatjes van de dag waren eerder op de ochtend te zien, toen de jongste jeugd haar wedstrijden over één en twee kilometer afwerkte. Een glimlach van oor tot oor, verbazing om zoveel aandacht van het publiek, en traantjes vanwege de geleverde inspanning wisselden elkaar af. Met één constante, volledige stilte ná de finish. Favoriete houding daarbij bleek languit liggen op de koude bosgrond. Op 1 maart is de laatste crosscup van dit seizoen. Deze wordt gelopen op de Braambergen waarbij de uitdaging vooral in de hoogteverschillen zal zitten.

Artikel geplaatst op: 20 januari 2020 - 09:59

Gerelateerd

Delen