Badmintonners in finale om landstitel

PARKWIJK - De badmintonners van AviAir Almere hebben zich dit weekend - zoals verwacht - geplaatst voor de finale om de landstitel. Op zaterdag 7 maart mogen de Almeers opnieuw proberen de beste van het land te worden.

Alex Vlaar en Adam Hall. (Foto: Badmintonenzo.net

De Almeerders moeten nog één competitiewedstrijd spelen maar zijn niet meer te achterhalen door de concurrentie. Zaterdag behield de ploeg van Dave Khodabux de ongeslagen status door het Haagse DKC met ruime cijfers te verslaan. Het werd 7-1 voor Almere.
Manon Sibbald boekte een mooie overwinning op Ieva Pop en Timo Stoffelen wist zijn partij na een 19-11 achterstand in de derde game alsnog naar zich toe te trekken. Een kunststukje.

 

Zondag
Een dag later ging de ploeg op bezoek bij regerend landskampioen Duinwijck. Ook hier werd een ruime 7-1 overwinning geboekt. Amy Tan en Sebastiaan Li wonnen overtuigend hun partij en ging alleen een gemengd dubbel verloren.
Zaterdag 25 januari volgt nog de competitiewedstrijd tegen Drop Shot dat zich heeft geplaatst voor de play-offs waarvan de winnaar de tegenstander in de finale zal zijn van AviAir Almere. Daar heeft ook BC Duinwijck zich voor geplaatst.

De finale wordt op 7 maart in Den Bosch gespeeld.

Artikel geplaatst op: 20 januari 2020 - 08:47

Gerelateerd

Delen