Topper van de toekomst - Tamar Veltman

ALMERE - Triatlon is Tamar bijna letterlijk met de paplepel ingegeven. Wat wil je met twee ouders die ook aan triathlon deden. Tamar heeft nog wel even geturnd en aan atletiek gedaan, maar vanaf een jaar of zeven is zij met triatlon begonnen.

Tamar Veltman (Foto: Christie Brouwer)

 

Dat heeft geresulteerd in een plek bij het Regionaal Training Centrum (RTC) Triathlon in Almere. Hier traint Tamar onder leiding van Dennis Looze gemiddeld zo'n vijftien uur in de week, afhankelijk in welk deel van het seizoen zij zit. "Daarnaast komen alle RTC's ongeveer drie keer per jaar bij elkaar in Sittard (Nationaal Training Centrum (NTC)) en hebben we één buitenlandse stage op Mallorca om samen te trainen", vertelt Tamar.
Tamar zit in 5 VWO op het Helen Parkhurst. "Dit is een LOOT-school waardoor ik best veel privileges heb ten opzichte van andere leerlingen. Als ik bijvoorbeeld in de ochtend moet zwemmen mag ik het eerste lesuur missen". Haar vrienden vinden het alleen maar leuk dat Tamar zo goed gaat: "als ik later maar een plekje voor ze regel bij de Olympische Spelen", vertelt ze lachend "Zelf hebben ze dit jaar ook meegedaan aan de Junior Challenge en vonden het heel leuk." Door een enkelblessure ging de eerste helft van 2019 niet helemaal zoals Tamar gehoopt had, "maar de tweede helft was stukken beter! Ik werd zevende bij de ETU Cup in Alanya Turkije, twaalfde op het NK sprint tussen de elite dames en eerste bij de Junior Challenge hier in Almere", aldus een enthousiaste Tamar.

Voor volgend seizoen hoopt ze in ieder geval heel te blijven in de winter om daarna vanaf het begin goede wedstrijden te draaien en zich te kunnen kwalificeren voor het EK Jeugd in Alanya en de Superleague in Jersey.

Artikel geplaatst op: 16 januari 2020 - 11:26

Gerelateerd

Delen