Topper van de toekomst - Cheyenne Bouthoorn

ALMERE - Topsport Flevoland stelt in de maandelijkse rubriek 'Toppers van de Toekomst' in de Almere Deze WEEK, Almeerse sporttoppers voor in een interview. De maand november staat in Flevoland in het teken van het Aangepast Sporten. Daarom deze maand Topper van de Toekomst: para-atlete Cheyenne Bouthoorn.

Foto: Regula Brunner/SIGGFOTOGRAFIE

 

Cheyenne Bouthoorn is geboren met een hersenafwijking waardoor zij lichamelijk beperkt is. Maar dat weerhield haar er niet van om op zesjarige leeftijd op G-hockey te gaan. "Dit heb ik tien jaar met heel veel plezier gedaan, maar ik wilde een sport doen waarbij mijn individuele prestaties tellen en ik niet afhankelijk ben van teamgenoten", aldus Cheyenne. Daarom is zij zes jaar geleden overgestapt naar atletiek.

Paralympische Talentdag NOC*NSF
Die overstap maakte Cheyenne nadat zij in 2013 had meegedaan aan de Paralympische Talentdag van het NOC*NSF. Daar werd zij gescout voor wielrennen en atletiek, waarbij atletiek haar voorkeur had. "Tijdens die Paralympische Talentdag zag ik beelden van de Paralympische Spelen en toen dacht ik, dat wil ik ook. Nu train ik full time op Papendal, zit in het Nederlands Paralympisch Atletiek Team en heb al heel veel internationale wedstrijden gedaan", vertelt een trotse Cheyenne.

Gedreven
Op de vraag of zij veel voor haar sport moet laten, antwoordt Cheyenne: "Ik voel het niet als laten, dit is mijn werk en ik weet waar ik naar toe wil". En dat zijn natuurlijk de Paralympische Spelen in Tokyo. Dit betekent dat Cheyenne de hele winter keihard gaat trainen om zich te kunnen kwalificeren. Voor het WK in november in Dubai heeft Cheyenne zich helaas niet weten te plaatsen. "Op de 100 m sprint kwam ik negenhonderdste tekort, maar ik heb die dag wel op alle drie mijn onderdelen (100m, 200m en kogelstoten) het Nederlands record aangescherpt!". Het voordeel is wel dat zij zich nu helemaal op de Spelen kan focussen.

Artikel geplaatst op: 04 november 2019 - 15:16

Gerelateerd

Delen