Vaartsluisbos decor voor opening CrossCup Almere

ALMERE – Het Vaartsluisbos in Almere was zondag het decor van de opening van de CrossCup Almere. De CrossCup is een serie van vier hardloopwedstrijden over onverhard terrein op de mooiste plekjes van Almere, georganiseerd door de atletiekvereniging Almere'81.

Dennis de Knijff en Raymond Lozekoot in actie. (Foto: Evert Woutersen)

 

Meer dan 300 deelnemers waagden zich zondag aan het parcours van glibberige graspaden, slootpassages en zelfs enkele horden. Onder een zonnetje werd bij de jeugd gestreden in verschillende leeftijdscategorieën. De grote groep van volwassenen en oudere jeugd konden kiezen uit een korte, een middellange en een lange cross.

De sterkste deelnemers waren te vinden op deze lange cross. Bij de mannen werd de 8,8 km lange cross gewonnen door Almeerder Dennis de Knijff in 33.01 minuut, gevolgd door stadsgenoot Raymond Lozekoot en Baarner Omar Brons. Gedrieën bleven ze een groot deel van de wedstrijd bij elkaar. In de laatste ronde werd echter het verschil gemaakt. Vrouwelijke winnaar was Kim Hittinger uit Baarn, die al vanaf het begin van de wedstrijd ver weg liep van de concurrentie, finishte in 36.03 minuut en slechts zeven mannen voor zich moest dulden. Zij werd gevolgd door Sandra Wassink uit Nijkerkveen met op plaats drie Cynthia Zetz als snelste Almeerse.

De volledige uitslagen zijn te vinden op www.crosscup.nl. De CrossCup Almere gaat verder op 8 december op het Almeerderstrand. De wedstrijd staat open voor iedereen die van hardlopen houdt. Meer informatie en inschrijven kan via www.crosscup.nl.

Artikel geplaatst op: 04 november 2019 - 11:00

Gerelateerd

Delen