Petitie voor tennis- en padelpark in Poort

Door Petra Onderwater

ALMERE – Tennisvereniging Het Nieuwe Land (HNL) wil verhuizen vanuit Stedenwijk naar Almere Poort. Om vaart te kunnen zetten achter de plannen is er een petitie gestart, waarin de gemeenteraad wordt opgeroepen verplaatsing zo snel mogelijk te faciliteren.

Een impressie (nog geen definitief ontwerp) van hoe het tennis- en padelpark eruit zou kunnen zien. (Beeld: aangeleverd)

 

 

"We willen de gemeenteraad zoveel mogelijk handtekeningen overhandigen, om het draagvlak voor een tennispark in Poort aan te tonen", vertelt penningmeester Wim Klomp. "Eerder onderzoek heeft al aangetoond dat de spreiding van het aantal tennisparken in Almere beter kan. In Stad zitten meerdere tennisparken vlak bij elkaar, terwijl Poort helemaal geen tennisvereniging heeft. Wij merken ook dat wij op onze huidige plek niet goed meer zitten om leden te trekken. Zaten we tien á vijftien jaar geleden nog op zo'n 600 leden, nu zijn dat er nog slechts 120."

 

Padel

HNL heeft aan de Delftstraat een tennispark met zeven tennisbanen. "In Poort willen we vijf tennisbanen en twee padelbanen realiseren", vervolgt Klomp. "Padel, een kruising tussen tennis en sqaush dat wordt gespeeld in een kooi, is sterk in opkomst. Andere verenigingen zijn ook bezig om dit te kunnen aanbieden, maar op dit moment zijn er in Almere nog geen banen waar padel kan worden beoefend.”

 

Volgens Klomp heeft HNL inmiddels een principe overeenkomst met de gemeente Almere over de verplaatsing. "Maar de verplaatsing zou pas kunnen gebeuren na definitieve invulling van onze huidige locatie, waarvan de gemeente grondeigenaar is. Wij vrezen dat dit te lang gaat duren, vandaar deze petitie."

Het bestuur van HNL wil de petitie overhandigen aan de gemeenteraad gelijktijdig met de behandeling van het bestemmingsplan van 'De Voortuin' langs de A6 in Poort, waarop het tennispark al is ingetekend. De petitie kan worden ondertekend via petities.nl.

Artikel geplaatst op: 14 oktober 2019 - 10:05

Gerelateerd

Delen