Bijna-vliegend windsurfen
Windfoilopstapdag 21 september Almere

HAVEN - Windfoilen Nederland organiseert samen met Haddock Watersport en Windsurfvereniging Almere Centraal op zaterdag 21 september de Nationale Windfoilopstapdag bij het surfstrand in Almere Haven.
Windfoilen is dé nieuwe hype binnen het windsurfen. Het lijkt erg op windsurfen, met als groot verschil dat de surfer met windfoilen als het ware boven het water vliegt. Dat komt doordat er onder het windsurfboard een soort vliegtuigvleugels zitten. Om te kunnen windfoilen is veel minder wind nodig dan met gewoon windsurfen. ‘Vliegen’ kan al vanaf een windkracht drie.
Clinics

Tijdens clinics van 1,5 uur kunnen nieuwsgierige windsurfers kennis maken met deze nieuwe vorm van sport. Ook de belangrijkste leveranciers van windfoilmateriaal zijn aanwezig met het nieuwste materiaal om uit te proberen.
Windfoilen Nederland uit Almere Haven is een initiatief van Marco Boone en één van de weinige bedrijven in Nederland die les geeft in windfoilen en windfoilmateriaal verhuurt. De lessen worden gegeven op het Gooimeer aan het surfstrandje in Almere Haven
De kosten voor deelname zijn 60,00. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van Windfoilen Nederland. Vooraf reserveren is noodzakelijk via www.windfoilen.nl/opstapdag
Artikel geplaatst op: 17 september 2019 - 15:12

Gerelateerd

Delen