700 scholieren gingen sportieve uitdaging aan tijdens Junior Challenge

ALMERE - Zo'n 700 scholieren maakten zich donderdag op voor hun Junior Challenge: 380 meter zwemmen, 18 kilometer fietsen en 4.2 kilometer hardlopen. Een sportieve uitdaging, maar het was vooral ook genieten van een zonnige race vanaf de Esplanade in hartje Almere.

 

(Foto: (Challenge Almere-Amsterdam)

 

Snelste atleet van de dag was Mauro Dieters. Hij had zijn Junior Challenge na 50:12 minuut volbracht. "Ik was helemaal kapot, maar het was het waard", blikt hij terug.  "Het was geweldig om hier met 700 mensen aan de start staan, terwijl je daar ook heel veel jongens en meiden van kent. Er werd heel veel gelachen, maar dat is ook de bedoeling van sport. Plezier hebben en vrienden maken."

Volgens Race Director Richard Belderok is dat dan ook één van de voornaamste doelen van de Junior Challenge. "We willen scholieren een laagdrempelige, maar vooral ook leuke manier bieden om kennis te maken met de triathlonsport. Ze enthousiasmeren voor het zwemmen, fietsen en lopen en ze laten zien hoe gaaf het is om aan een wedstrijd als dit mee te doen. We denken dat we daarin goed slagen, gelet op het aantal deelnemers dat ieder jaar onverminderd hoog is."

 

Bij de meisjes was Tamar Veltman de snelste. Zij volbracht haar race in 50:55 minuut en bleef dus kort achter de snelste jongen. "Superleuk in eigen stad: het is hier altijd een mooi feest. Het is leuk dat mijn vrienden me hier in actie konden zien, zodat ze kunnen zien wat ik normaal altijd doe", doelt ze op het feit dat ze een zeer actief triatlete is.

 

Iemand die dat minder is, is de 13-jarige Mitch. Hij deed dit jaar voor het eerst mee aan de Junior Challenge en het was meteen zijn eerste triathlon ooit. "Maar ik vond het heel gaaf, eigenlijk veel leuker dan ik had verwacht. Het zwemwater was best koud en ik vond het lastig om tussen alle anderen te kunnen zwemmen, maar het fietsen was heel mooi. Het lopen vond ik vooral heel erg zwaar. Na het fietsen had ik een heel gek gevoel in mijn benen. Gelukkig stonden er veel mensen aan de kant die ons aanmoedigden. Daarom wilde ik niet stoppen en heb ik gewoon doorgelopen."

 

Alle uitslagen van de Junior Challenge vind je hier: https://www.challenge-almere.com/nl/atleten/results/. Vandaag staan Senior en No-Limit Challenge op het programma.  Zaterdag is de EK Long Distance, de Challenge Almere Long Distance, de TriTogeter en de Middle Distance. Kijk voor meer informatie op https://www.challenge-almere.com/nl/publiek/

 

 

Artikel geplaatst op: 13 september 2019 - 08:29

Gerelateerd

Delen