Almere City FC wint eerste thuiswedstrijd

FANNY BLANKERS-KOEN SPORTPARK - De eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2019/2020 heeft Almere City FC drie zwaarbevochten punten opgeleverd. Na een sterke eerste helft (2-0) en een beroerde start na rust (2-2), slaagde de equipe van hoofdcoach Robert Molenaar er alsnog in om met de volle buit aan de haal te gaan. Invaller Thomas Verheydt kopte de 3-2 tegen de touwen en daarmee kenden de Flevolanders de beste seizoenstart na twee speelronden.

(Foto: Ron Baltus)

 

Piekstart


Almere City FC schoot uit de startblokken tegen de opponent uit Eindhoven. Binnen 5 minuten verscheen de 1-0 al op het scorebord. Uit een indraaiende vrije trap van Youri Loen kopte Radinio Balker overtuigend raak. Na 12 minuten nam Loen – die een zeer sterke wedstrijd speelde – plaats achter de bal, wanneer City een vrije trap kreeg op een meter of dertig van de goal. Ditmaal koos de middenvelder niet voor een voorzet, maar voor een rechtstreeks schot op doel. En hij schoot met scherp. Net als vorige week – op bezoek bij Roda JC – suisde de bal op bijzonder fraaie wijze tegen de touwen.
Na rust sloegen de Eindhovenaren wel toe en ook zij hadden daar een standaard situatie voor nodig. Een vrije trap van Joël Piroe glipte door de vingers van Joshua Smits. Luttele minuten later kon Amar Catic aan de aandacht van de defensie ontsnappen en ook hij schoot overtuigend raak: 2-2.

Gouden invalbeurt Verheydt


Het was voor de thuisploeg wel het sein om opnieuw te gaan jagen op een voorsprong. Torino Hunte zag een inzet rakelings voorlangs gaan en een hard schot van Jelle Goselink werd door de doelman met moeite gekeerd. Hoofdcoach Molenaar besloot na 65 minuten Thomas Verheydt in te brengen voor Harrison. De sterke centrumspits stond nog geen tien seconden in het veld toen hij de bal uit een hoekschop snoeihard tegen de onderkant van de lat werkte. Helaas spatte het leder terug het veld in.
Tien minuten voor tijd sloeg Verheydt er alsnog in om zijn eerste officiële treffer voor Almere City FC te produceren. Uit een hoekschop van Loen kopte hij raak. Daarmee werd de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen alsnog in winst omgezet en nam het publiek in stijl afscheid van de oude E-F tribune.
Volgende week speelt Almere City FC een uitwedstrijd tegen Helmond Sport.

Artikel geplaatst op: 19 augustus 2019 - 08:20

Gerelateerd

Delen