Talenten Watervrienden blinken uit op World Sport Games

Door Wesley Verboom
STAD - Wat onwennig en verlegen poseren zeven zwemmers van zwemvereniging de Watervrienden aan de rand van het zwembad voor het maken van een groepsfoto. Het tafereel staat in schril contrast met de prestaties op de World Sport Games in Spanje. Op het jeugd sportevenement, dat elke twee jaar wordt gehouden, waren de Almeerse talenten haast onverslaanbaar en grossierden zij in medailles.

Foto: Fred Rotgans


Suzanne van den Brink was het meest succesvol tijdens de spelen die begin juli werden gehouden. De 15-jarige zwemster won op de 50 en 100 meter rug goud. “Ik had van tevoren niet verwacht dat het zo goed zou gaan. Het was voor mij de eerste keer dat ik met zo’n groot toernooi mocht mee doen. Ik vond het ook heel gezellig en wilde eigenlijk niet meer naar huis”, glimlacht het talent dat zo’n vier jaar zwemt.
Ook de 15-jarige Lars van Wingerden overtrof zichzelf. Hij won een zilveren en vier bronzen medailles. Nog beter ging het op de verschillende estafette-onderdelen. Getuige vier eerste plaatsen. Onder meer op de 4x100 meter vrij was hij succesvol met zijn ploeg. “De eerste keer gouden plak was een verrassing, maar daarna lukte het gewoon. Ondanks dat de concurrentie sterker was dan in Nederland”, zegt Van Wingerden, die daarna zijn individuele prestaties onder de loep neemt. “Ik ben niet ontevreden, want ik heb verschillende pr’s verbroken. De komende jaren ga ik hard trainen, zodat het de volgende keer nog beter gaat. Ik moet onder meer werken aan mijn keerpunten en conditie voor de lange afstanden”, aldus Van Wingerden.
Verder waren ook Sydney Celie en Valentino Schuurman succesrijk. Zij pakten beiden een bronzen plak. Ook Roel Rademaker, Calvin de Kleijn en Pien de Haan stegen boven zichzelf uit en zwommen mooie PR's en maakten zich verdienstelijk in de estafettes.
De resultaten vervullen Ellen van Wingerden, voorzitster van de commissie wedstrijdzwemmen, met trots. “Het is niet makkelijk om geselecteerd te worden. Er zijn verschillende criteria waar de zwemmers aan moeten voldoen. Uiteindelijk selecteert de bondstrainer een zo sterk mogelijk team van 24 zwemmers. Natuurlijk zijn wij er supertrots op dat daarvan zeven uit Almere kwamen.”

Artikel geplaatst op: 16 juli 2019 - 10:15

Gerelateerd

Delen