Geslaagd NK voor inline-skaters met beperking 

ALMERE - Het NK G inline-skaten bij de Almeerse Schaatsvereniging ASV leverde afgelopen weekend mooie prestaties en Nederlandse kampioenen op. 

(Foto: aangeleverd)

 

Er deden 35 deelnemers met een verstandelijke beperking uit heel Nederland mee aan de derde editie van dit evenement. De snelste deelnemers konden zich na afloop Nederlands Kampioen noemen op de 100 meter, 300 meter, 500 meter en de 1.000 meter.

Enthousiast aangemoedigd door de toeschouwers en speaker Henk jan Kerkhof ging het er fanatiek aan toe. Een vrijwijwilliger zei: “Wat een inzet van de deelnemers, wat een saamhorigheid tussen hen onderling, het maakte niet uit van welke vereniging je was. En wat een heerlijk publiek dat elke deelnemer met luid applaus en gejuich aanmoedigde omdat we allemaal zagen dat elke deelnemer keihard zijn/haar best deed en boven zichzelf uitsteeg.”

Er zijn weer vele PR's gereden. Deze samenwerking tussen ASV, Super COOL! en de KNSB geeft maar weer aan dat het G Inline-skaten ook door de schaatsbond serieus wordt ondersteund. Het evenement werd mogelijk door de inzet van vele vrijwilligers. Voor veel deelnemers weer een onvergetelijke dag met mooie prestaties. 

Artikel geplaatst op: 25 juni 2019 - 13:50

Gerelateerd

Delen