Gezellige jubileumeditie Almere City Run

STAD CENTRUM - De tiende editie van de Almere City Run was sfeervol en gezellig. Met 2000 deelnemers was het evenement uitverkocht.

Foto's: Fred Rotgans


De combinatie van het lopen door de natuur, rond het Weerwater en de gemoedelijke sfeer op en rond de routes, zorgde voor een unieke loopbelevenis. Veel deelnemers kwamen dan ook met een grote glimlach terug bij de finish op de Esplanade.
Alhoewel de Almere City Run een evenement is waar iedereen op een laagdrempelige manier mee kan doen, werden er op alle afstanden ook ereprijzen uitgereikt. Zo werden bij de Kids Run de eerste drie jongens en meisjes gehuldigd in diverse leeftijdscategorieën. Bijna 300 kinderen kwamen, met of zonder ouder als begeleider, voldaan over de finish om vervolgens hun medaille en flesje water van Run2Day te ontvangen.

Engelse Mijl


Voor het eerst werd de 10 Engelse Mijl als hoofdafstand geprogrammeerd. Laura Hermans was bij de vrouwen de beste in 1.04’4, bij de mannen ging de winst naar Dennis de Knijff in 58’56. Maarten Mast was de snelste bij de mannen over 4 Engelse Mijl, Myrthe Verwer bij de vrouwen. De traditionele 10 kilometer werd bij de mannen een prooi voor Wouter Luinge en bij de vrouwen voor Kim van der Aa in respectievelijk 36’15 en 44’41.

Artikel geplaatst op: 17 juni 2019 - 10:22

Gerelateerd

Delen