Schaakteam Trinitas Gymnasiumkampioen

STEDENWIJK - Trinitas Gymnasium mag zich een jaar lang het beste schaakgymnasium van Nederland noemen. In de prestigieuze strijd om het schaakkampioenschap voor alle zelfstandige Gymnasia in Nederland, is het schaakteam van Trinitas er met de hoofdprijs vandoor gegaan. 

De beker wordt in ontvangst genomen. (Foto: aangeleverd)


Vier poulewinnaars uit evenzoveel voorronden troffen elkaar op maandag 3 juni. De finalepoulewedstrijden werden in Almere gespeeld. Wedstrijdleider was Frans Hazenberg, trainer-coach van stichting Schaakschool Almere en schaakvereniging Almere.De beker werd uitgereikt door Merijn Sprenger, rector van Trinitas Gymnasium.

Goud waard
Achteraf gezien bleek de overwinning in de eerste ronde goud waard. Barleus Gymnasium werd daarin nipt verslagen. Een 3-3 gelijk spel tegen Gymnasium Apeldoorn was voor Trinitas Gymnasium voldoende voor de titel. Vivienne Chen scoorde het kampioenschapspunt en mocht daarom de beker namens het team in ontvangst nemen. Het team werd gecompleteerd door Jeroen van de Berg, Alexander Jansink, Ischa Abraham, Masha Lindenaar, Jimmy Zheng en Brendan Lieuw. Het was een leuke, sportieve en intensieve kampioensstrijd. De partijen waren vaak van hoog niveau en altijd razend spannend.

Artikel geplaatst op: 06 juni 2019 - 11:57

Gerelateerd

Delen