Gratis kennismaken met watersport tijdens Optimist on Tour

ALMERE – Tijdens het evenement Optimist on Tour kunnen kinderen van woensdag 12 tot en met zaterdag 15 juni gratis kennismaken met verschillende watersporten bij Marina Muiderzand.
Basisschoolkinderen uit groep 6, 7 en 8 doen onder schooltijd mee aan Optimist on Tour. Een aantal klassen krijgt van tevoren al een ‘spreekbeurt’ op school, waarbij een instructeur de kinderen voorbereidt op hun eerste kennismaking met watersport. Ilse Köpping, hoofdinstructeur Optimist on Tour: “Naast het kennismaken met watersporten, staat bij het Watersportverbond ook het educatieve aspect centraal. Bij het Optimist on Tour Laboratorium kunnen kinderen proefjes doen. Zo leren ze op een speelse manier wat er allemaal te vinden is in het water en waarom de waterkwaliteit zo belangrijk is.”

Optimist on Tour

In de middag en op zaterdag kunnen kinderen zich, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, inschrijven om mee te doen met Optimist on Tour. Kinderen krijgen een theorieles op de kant en zitten vervolgens zelf achter het roer van een Optimist en gaan bijvoorbeeld kanovaren.
Optimist on Tour in Almere vindt plaats tijdens het Meevaarweekend. Tijdens dit landelijke initiatief van Welkom op het Water nemen watersporters, watersportondernemers en watersportverenigingen iemand voor de eerste keer mee het water op.
Vaar mee

Kinderen kunnen in het weekend van 15 en 16 juni met iemand meevaren in een motorboot, of leren zeilen, kanovaren, windsurfen of suppen. Tijdens het Meevaarweekend kunnen geïnteresseerden, jong én oud, bij de locatie Marina Muiderzand naast Optimist on Tour aan nog meer watersportactiviteiten deelnemen. Bijvoorbeeld meevaren in een J/70 of met ligplaatshouders het water op. Check www.meevaarweekend.nl voor meer informatie of kijk op www.optimistontour.nl om rechtstreeks zeker te zijn van een plek. Aanmelden kan ook ter plekke op locatie.
Artikel geplaatst op: 07 juni 2019 - 10:21

Gerelateerd

Delen