Toppers van de Toekomst

Topsport Flevoland stelt in de maandelijkse rubriek “Toppers van de Toekomst” in de Almere Deze WEEK, Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: windsurfer Matthijs van Wijngaarden.

Foto: Sander van der Borch

 

'Vrienden best jaloers als ik een week in Spanje zit'


Net als voor zoveel jongens van vijf, was zijn vader zijn grootste voorbeeld. Hij vond het geweldig om hem over het water rond te zien varen. “Dat wil ik ook”, dacht Matthijs. Eerst gezeten op de punt van het board bij zijn vader, maar nadat hij op achtjarige leeftijd zijn zwemdiploma gehaald had, mocht hij zelf het water op.
Naast windsurfen heeft Matthijs wel wat andere sporten uitgeprobeerd, maar hij kwam er al snel achter dat die niet zijn ding waren. De enige sport die hem wel heel erg leuk lijkt is skateboarden: “Als ik niet zou windsurfen, zou ik gaan skateboarden. Ik zou dat nu ook best naast het windsurfen willen doen, maar het is helaas te blessuregevoelig”.
Matthijs is natuurlijk veel op het water, maar ook in de sportschool en in de winter in het buitenland te vinden. “Mijn vrienden zijn best jaloers als ik weer een week in Spanje zit om te trainen terwijl het hier vriest. En natuurlijk vind ik dat superleuk, ik zou het voor geen geld willen missen. Maar ik maak ze wel duidelijk dat ik niet naar Spanje ga om lekker te zonnen en elke avond de kroeg in te duiken. Het is gewoon hard werken en ’s avonds gesloopt in je bed liggen”, aldus Matthijs.
Ooit hoopt Matthijs in de voetsporen van Dorian van Rijsselberghe te treden: “Toen Dorian zijn eerste gouden medaille haalde op de Olympische Spelen in 2012, wilde ik dat ook en werd hij mijn voorbeeld”. Na het WK in 2018 is Matthijs overgestapt naar de RS:X klasse waarmee hij dit jaar hoopt top 25 te varen op het EK of WK. “Als ik kijk naar het niveau van de jongens waar ik mee train die wel al dit soort wedstrijden hebben gedaan, denk ik dat dit haalbaar moet zijn”, aldus een gemotiveerde Matthijs.

Artikel geplaatst op: 05 juni 2019 - 14:35

Gerelateerd

Delen