Almeerse turner Sander Bouwman Nederlands kampioen op brug en rek

ALMERE –Sander Bouwman van turnvereniging Turning Spirit Almere (TSA) heeft afgelopen weekend op het NK (senioren 1e divisie) vier medailles in de wacht gesleept. Zaterdag pakte de Almeerder het zilver in de meerkampfinale. Een dag later won hij bij de toestelfinales goud op rek, goud op brug, brons op ringen en brons op sprong.

Sander Bouwman in actie op brug. (Foto: aangeleverd)

 

Op het toestel voltige werd Bouwman vierde en pakte zijn clubgenoot Dennis Müller de bronzen medaille. TSA-turner Dylan Burgerding won bij de toestelfinales 2e divisie junior II zilver op brug. Hij werd vijfde op sprong, zesde op ringen en eindigde in de meerkampfinale op een knappe 5e plaats.

Rimmert Kramer greep net naast het eremetaal en behaalde een 4e plaats op zowel rek als vloer (1e divisie junior II). In de meerkampfinale werd hij 10e. Aiden van Lieshout eindigde in de meerkampfinale op een 11e plek in de Talentendivisie Pupil.

Nigel Castillion won eerder deze maand brons op het NK in Waalwijk (4e divisie instap) en werd vorige week bovendien districtskampioen.

 

Ahoy Rotterdam

Sander Bouwman en Dylan Burgerding hebben zich met hun NK-prestaties geplaatst voor de Ahoy Cup in Rotterdam op 22 en 23 juni. Dan vindt in Ahoy ook het NK voor de eredivisie plaats, waar TSA-turner Bryan Vis zijn finale turnt.

 

Succes bij dames

Ook bij de dames van TSA zijn NK-successen geboekt. Mila-Nova Kasan (3e divisie junior) pakte eerder deze maand het zilver op balk bij de NK-toestelfinale in Vianen. Samen met clubgenoot Fleur Lensen heeft zij zich ook geplaatst voor de Ahoy Cup, die plaatsvindt tijdens het NK-weekend op 23 juni in Rotterdam.

TSA-turnsters Anna en Nadine hebben zich verder geplaatst voor de NK-finale ritmisch gym individueel 1e divisie in Ahoy Rotterdam. Het juniorenteam TSA1 werd eerder deze maand al Nederlands kampioen met hun bal oefening tijdens het NK ritmische gymnastiek voor groepen. Met hun knotsoefening pakten ze het zilver, terwijl team TSA2 het brons pakte op dat onderdeel.

Artikel geplaatst op: 29 mei 2019 - 12:54

Gerelateerd

Delen