Ook cultuur op Cruyff Courts

STEDENWIJK – Het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Johan Cruyff Foundation bundelen de krachten om kinderen en jongeren uit de wijk toegang te geven tot sport en cultuur dichtbij huis: op de Cruyff Courts in Stedenwijk. Vorige week was de feestelijke aftrap van Cultuur@CruyffCourts Almere.
Dit jaar gaat Cultuur@CruyffCourts op 14 verschillende Cruyff Courts door het hele land van start. Op de Cruyff Courts aan de Amsterdamweg krijgen kinderen naast het bestaande sportaanbod nu ook de mogelijkheid om acht weken kennis te maken met gratis culturele activiteiten, zoals rappen, dansen, fashion en muziek. De lessen worden gegeven door cultuuraanbieders uit de buurt om zo de drempel naar reguliere lessen te verlagen.
De feestelijke kick-off van Cultuur@CruyffCourts Almere ging vorige week van start met een oorverdovend drumbandoptreden. Daarna konden de ruim 90 kinderen uit de buurt aan de slag met diverse workshops. Van rappen tot breakdance en tassen maken in de fashion lab. Ook de mascotte Ally de Aap was aanwezig.
Verder werden de nieuwe partners officieel bekendgemaakt. In het Sociaal convenant is afgesproken om wederom 10 jaar lang sport-, beweeg- en participatieaanbod op de Cruyff Courts mogelijk te maken. Cultuur@Cruyffcourt trapte deze samenwerking af met de partners: Gemeente Almere, Talent in Opleiding, Johan Cruyff foundation, Almere City FC, Bredeschool Stedenwijk, De Schoor en het Jeugdfonds Sport en Cultuur Almere.
Artikel geplaatst op: 23 mei 2019 - 13:16

Gerelateerd

Delen