Run for KiKa Almere brengt bijna 140.000 euro op

ALMERE – Honderden deelnemers hebben de vijfde editie van de Run for KiKa Almere zondag tot een succes gemaakt. Met elkaar hebben zij in totaal een bedrag van 139.129,98 euro opgehaald.

(Foto: Paul Fafieanie)

 

Op de Kemphaan verzamelden honderden lopers zich om zich in te zetten voor een gemeenschappelijk doel: het genezingspercentage van kinderkanker verhogen van 75% naar 95%. Door het rennen van tien of vijf kilometer of de 1 km KidsRun en zich hiervoor te laten sponsoren, hebben zij met elkaar weer een grote bijdrage geleverd aan Stichting Kinderkankervrij.

 

Lokale helden

Iedere Run for KiKa loper deed mee om zijn of haar eigen reden. Velen liepen voor een bekende die nu de strijd tegen kinderkanker voert, heeft gevoerd of het niet heeft gehaald. Stuk voor stuk lokale helden zoals Ilse, die na zeven jaar vechten op haar 17e overleden is aan botkanker. Of Evy die op haar tweede geconfronteerd werd met leukemie en zich hier doorheen geslagen heeft en waar het nu goed mee gaat.

"Hier houdt het uiteraard niet op", vertelt Jacqueline Zomerdijk van de organisatie. "Er is nog zoveel te winnen. Nog altijd overlijdt één op de vier kinderen met kanker. Dit móet veranderen en daarom gaan we volle kracht door met de andere edities in Utrecht, Alkmaar, Eindhoven en Amsterdam.”

Meer informatie is te vinden op www.runforkika.nl. Via de site kan er nog gesponsord worden en kunnen lopers zich ook inschrijven.

 

Artikel geplaatst op: 27 mei 2019 - 17:15

Gerelateerd

Delen