Veel enthousiasme bij Duin Triathlon & Duathlon

HAVEN - Met over het hele weekend genomen zo’n tweeduizend triatleten aan de start, mooie races op verschillende niveau’s en deelnemers die laaiend enthousiast waren over de omstandigheden en het parcours, blijkt DUIN Triathlon & Duathlon ook dit jaar weer een onverminderd succes
Deelnemers tijdens een van de wedstrijden. (Foto: Fred Rotgans)
.
Het triatlonweekend begon afgelopen vrijdag al met een paar geweldige races voor de jeugd. Maar echt losbarsten deed het natuurlijk op zaterdag, toen er werd afgetrapt met het NK Duathlon over de lange afstand (10 – 60 – 10). Uiteindelijke winnaars waren Jelle Lugten en Marina van Dijk.
De derde dag van DUIN Triathlon & Duathlon, de zondag dus, stond volledig in het teken van Teamcompetities Triathlon. De beste triatleten van het land kwamen in actie tijdens een spectaculair format waarbij in de ochtend een individuele kwalificatie werd gehouden en in de middag nog een Team Time Trial volgde. De dames van het Limburgse Ferro Mosae, de regerend landskampioen, pakten meteen de winst bij deze eerste wedstrijd van de Eredivisie. Bij de mannen ging de winst naar Rogelli/TriMates.
Artikel geplaatst op: 20 mei 2019 - 08:46

Gerelateerd

Delen