Motorvereniging Easyriders trekt in bij tennisclub

Door Wesley Verboom
WATERWIJK - Een tennisclub en een motorclub onder één dak. Op het oog is het niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar het is de verrassende uitkomst na een oproep in deze krant. Eind januari schakelde motorvereniging Easyriders Almere DEZE WEEK in, omdat het op zoek was naar een nieuwe accommodatie.
Vlnr: voorzitter Karin Timmerman (LTC Waterwijk), het nieuwe lid Theo Hesse, penningmeester Ronald Nelen en Ilse Honing, voorzitter Easyriders. (Foto: Fred Rotgans)

“Naar aanleiding van dat interview kregen we direct een aantal berichten van verschillende verenigingen, die hun onderkomen graag met ons wilde gaan delen. Al die reacties hebben mij oprecht verrast”, vertelt voorzitster Ilse Honing. “Met de tennisclub uit Waterwijk zijn we uiteindelijk in gesprek gegaan. LTC Waterwijk had zowel ruimte als tijd over, omdat zij - net zoals een hoop andere clubs in de stad - te maken hebben met teruglopende ledenaantallen”, weet Honing. “Ik vond het erg leuk dat de leden en het bestuur van LTC Waterwijk direct enthousiast reageerden op onze komst nadat dit door een lid werd voorgesteld. Het lid, zelf een motorrijder, is zelfs direct lid geworden.”

Papierwerk

Na het eerste contact waren beide partijen er vrij snel uit. “Gelukkig hadden we niet zoveel eisen, dat scheelde. Alleen het papierwerk duurde wat langer dan gepland”, glimlacht Honing, die twee keer per maand gebruik gaat maken van de faciliteren van LTC. “Als we gaan toeren verzamelen we om 9.00 uur en vertrekken we om 9.30 uur. Voor de maandelijkse clubavond mogen we gebruik maken van het clubhuis om samen te komen met onze leden. Dat betekent niet dat we niks samen gaan doen. Zo zijn we uitgenodigd voor de klaverjasavonden. Daarnaast denken we aan een gezamenlijke barbecue. Ik ben er zeker van dat er een leuke wisselwerking kan ontstaan tussen onze verenigen, we bestaan alle twee uit een leuke groep mensen.”
Honing nodigt alle motorrijders uit om een keer te komen toeren. “De ritten voor de zomer staan al gepland. De eerstvolgende toerrit staat gepland op zondag 26 mei. Van donderdag 6 tot en met zondag 9 juni gaan we weer naar het buitenland, maar natuurlijk gaan we ook spontaan op pad”, besluit Honing.
Kijk voor meer informatie en alle data, inclusief de spontane acties, op www.easyridersalmere.com.
Artikel geplaatst op: 14 mei 2019 - 09:12

Gerelateerd

Delen