Pioneers M22 redt het niet tegen Hoofddorp

ALMERE - Zaterdag heeft het M22-team van baskteballvereniging Pioneers (de oudste jeugd tot 22 jaar) ook de tweede halve finale wedstrijd tegen Hoofddorp verloren: 60-57. Hoofddorp heeft zich daarmee gekwalificeerd voor de finale komend weekend.


De Almeerders moesten in de uitwedstrijd tegen Hoofddorp een verlies van vier punten goedmaken. Zeker vijftig enthousiaste supporters waren uit Almere meegereisd, waaronder een deel van de selectie van het promotiedivisie team.
Almere begon goed aan de wedstrijd. Ronin de Graaf en Sander Vergeest zorgde voor een 0-5 opening voor Almere. Maar een 14-3 run van Hoofddorp zorgde er voor dat Almere in de achtervolging moest. Dat lukte niet meteen. Hoofddorp liep uit naar een maximale voorsprong van 22-11, maar voor rust bracht Almere de achterstand terug naar 33-28.
In de eerste vijf minuten van het derde kwart brachten de spelers van Almere de score weer op gelijke hoogte. Met nog 15 minuten speeltijd werd de wedstrijd een schaakspel met twee sterk verdedigende teams. Door de spanning werd scoren steeds moeilijker. Punt voor punt sloeg Hoofddorp uiteindelijk via vrije worpen toch een klein gaatje. De Almeerders kand dat helaas niet meer inlopen en ging de wedstrijd met 60-57 verloren.
Hierdoor komt er een eind aan het seizoen van de mannen van Almere Pioneers. Hoofddorp speelt op 18 mei de finale tegen Katwijk in Zwolle.

Artikel geplaatst op: 13 mei 2019 - 08:52

Gerelateerd

Delen