Karter Boltjes (16) opent seizoen met eerste plek

Door Wesley Verboom
ALMERE - Rimme Boltjes is uitstekend begonnen aan zijn tweede seizoen als karter. Dit jaar komt hij wederom uit in de Honda 9-PK-klasse. Boltjes werd direct eerste, uitgerekend op de baan, waar hij vorig seizoen de titel verspeelde door mechanische pech. “Dat houdt in dat ik bovenaan sta in het algemeen klassement. Dat is nog nooit voorgekomen, aangezien we 25 kilo lood met ons meedragen”, schrijft Boltjes na zijn zege.

Rimme Boltjes rijdt pas sinds een jaar professionele wedstrijden. (Foto: Oscar Mulder)


Het Whatsapp-bericht is tekenend voor de passievolle karter, die pas sinds een jaar professionele wedstrijden rijdt. Dat deed hij niet onverdienstelijk, want hij werd bijna kampioen in de senioren Honda 9-PK-klasse. Dat is een budgetklasse en is onderdeel van de GK4 kartseries, een Belgisch-Nederlands initiatief. “Na een teleurstellend einde van het vorige seizoen ben ik met frisse start aan 2019 begonnen”, zegt Boltjes enkele dagen later.

Sportschool


Op de slotdag van het vorige seizoen brak de ketting van zijn kart waardoor hij net tweede werd in het algemeen klassement. Dit jaar mikt de racer van Sturgis Racing opnieuw op de titel. Alleen ditmaal bij de senioren. “Ik wil niet te hard van stapel lopen. Ik heb nog zes races voor de boeg”, blijft Boltjes bescheiden.
Ook buiten de kartbaan werkt de 16-jarige Almeerder hard. “Ik ben afgelopen zomer begonnen in de sportschool. Daar word ik begeleid door een personal trainer. Kracht is overigens niet zo’n belangrijk onderdeel. Als karter heb je meer aan uithoudingsvermogen en balans”, legt Boltjes uit, die om de dag de sportschool induikt. “Ik moet immers ook nog naar school en werk bijna elke dag om het karten te bekostigen. Zo geef ik onder meer op mijn kartschool les en onderhoud ik de karts.”
Met behulp van sponsors hoopt de scholier dat het lukt om op den duur een stap naar een hogere klasse te maken. “Dat lijkt mij heel gaaf. Karten doe ik het allerliefst elke dag. Ik geniet ervan om te scheuren op de baan”, besluit Boltjes enthousiast.
Wie interesse heeft om Boltjes te sponsoren kan mailen naar Rimme@xs4all.nl

Artikel geplaatst op: 25 maart 2019 - 08:58

Gerelateerd

Delen