Handballers Havas promoveren naar eredivisie

ALMERE - In een meeslepende eindronde heeft Havas zaterdagavond op de valreep officieus promotie naar de eredivisie bewerkstelligd en daarmee historie geschreven. In de laatste speelronde wonnen de handballers uit Almere nipt van GHV, waar directe concurrent Olympia ‘89/DOS ‘80 een punt liet liggen. Zondagmiddag werd dit officieel, door de noodgedwongen degradatie van Quintus 2.
Door de degradatie van Quintus uit de BENE-League zijn ook haar reserves verplicht om volgend seizoen op een niveau lager te acteren, wat betekend dat er een plek vrij komt in de eredivisie. In een zenuwslopende nek-aan-nek race met directe concurrent Olympia ‘89/DOS’80 uit Oss trok Havas zaterdagavond -in een overvolle sporthal- aan het langste eind. Waar de Ossenaren om 19:00 in Houten aantraden tegen NHC, ging het startsignaal in Almere pas om 20:45. Dankzij de livestream van NHC zag Havas zijn concurrent een punt verspelen. Wetende dat de tweede plek in de eindstand directe promotie zou opleveren, was Havas uiterst gemotiveerd om zichzelf en de luidruchtige en hondstrouwe aanhang te belonen met een zege.
Ondanks de euforie in de sporthal moest er bij de spelers een halfuur voor tijd wel een knop om, want tegenstander GHV was zeker niet van plan om de punten cadeau te geven. In de tweede helft van de strijd, waarmee coach Arno Portengen afscheid nam, leek Havas de wedstrijd 15 minuten voor tijd definitief naar zich toe te trekken maar GHV knokte zich knap terug. Acht minuten voor tijd stond het 30-30. Gelukkig toonde Havas veerkracht en bepaalde de uitslag op 33-31, waarna het feest met de supporters losbarstte.
Artikel geplaatst op: 18 maart 2019 - 09:49

Gerelateerd

Delen