WorldTeam loopt weer mee in Nijmeegse Vierdaagse

STAD CENTRUM ALMERE – Het WorldTeam, met podiumkunstenaar Mo Hersi, loopt ook dit jaar weer mee in de Nijmeegse Vierdaagse, met als thema #iwalkforlove. Het team presenteerde zich deze week ten kantore van de Rabobank Almere.

Het WorldTeam presenteerde zich deze week. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)


Hersi, die als kind uit Ethiopië vluchtte met zijn ouders en broers, liep een paar jaar eerder mee met de Vierdaagse. Hij zag heel veel vlaggen, maar miste die van Afrika. “De Nijmeegse Vierdaagse is een oer-Hollands en verbroederend evenement, maar mijn Afrikaanse broeders deden niet mee. Dat moest veranderen, dacht ik toen.”
Daarom richtte de podiumkunstenaar vorig jaar de vereniging ‘het WorldTeam’ op om meer diversiteit in de Nijmeegse Vierdaagse te kunnen brengen. “De Vierdaagse kent veel nationaliteiten, maar er mocht wel wat meer kleur in komen.”
Mede dankzij de deelname van het World Team had de 102de editie van de Vierdaagse een record aantal nationaliteiten. “Maar liefst 84, om precies te zijn. “Dit jaar lopen weer veel nationaliteiten mee. Dat maakt me trots. Het is nu al een feestje.”


Verbinding


Het WorldTeam koppelt een thema aan hun deelname. Dit jaar is dat #iwalkforlove. “We willen nog meer verbinding tot stand brengen, daarom doen dit jaar ook naast mensen met een bi-culturele achtergrond ook Nederlandse lopers die mee lopen om zo een nog kleurrijker team te vormen. Bovendien zamelen we geld in voor het goede doel VluchtelingWerk Nederland.”

Artikel geplaatst op: 14 maart 2019 - 14:40

Gerelateerd

Delen