Voorzitter Buitenboys denkt mee over festiviteiten EK 2020

Door Wesley Verboom
SPORTPARK POLDERKWARTIER - Twaalf verschillende landen. De openingswedstrijd in Rome en de finale in Londen. Het Europees Kampioenschap voor mannen dat in 2020 wordt gehouden is in alle opzichten uniek. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het voetbalspektakel ook in Almere niet onopgemerkt voorbij, want Buitenboys-voorzitter Richard Langeveld is door de KNVB uitgenodigd om mee te denken over een nationale voetbaldag, de dag voorafgaand aan het EK.
Richard Langeveld: "Het moet een soort Koningsdag 2.0 worden". (Foto: aangeleverd)

“Het moet een soort Koningsdag 2.0 worden. Een jaarlijks sportevenement voor iedereen”, vertelt Langeveld. “Daarbij moet je denken aan teams van politie en brandweer, maar ook van scholen en bejaardentehuizen. Voor de laatste doelgroep zouden we bijvoorbeeld aan ‘walking-football’ kunnen doen. Dat is een voetbalvorm waarbij niet mag worden gerend.”
Langeveld is door de KNVB uitgenodigd, omdat Buitenboys behoort tot de vijftien grootste verenigingen van het land. “Op dit moment zijn we aan het onderzoeken of er draagvlak is binnen Almere om een dergelijk evenement te organiseren. De eerste tekenen zijn positief. Zowel de gemeente als profclub Almere City FC willen graag meedenken over hoe we de voetbaldag vorm kunnen gaan geven. Een heel andere uitdaging is - als het doorgaat - om voldoende vrijwilligers te vinden om de dag in goede banen te begeleiden”, aldus Langeveld.
De Almeerder, die sinds eind 2016 aan het roer staat bij Buitenboys, schets daarna hoe de club uit Almere-Buiten ervoor staat. “Zowel sportief als financieel staan we er goed voor, de liquiditeit is weer positief. Ook het ledenaantal groeit licht. Dat betekent wel dat we soms moeten schipperen qua kleedkamerindeling, want steeds meer ploegen spelen op zaterdag in plaats van zondag. Op de zaterdag ligt op dit moment ook onze focus, zowel bij de heren 1 als de dames 1”, besluit Langeveld met een glimlach.
Artikel geplaatst op: 12 maart 2019 - 11:55

Gerelateerd

Delen