Toppers van de Toekomst - Diede Odijk

ALMERE - Diede zit nu in Havo 4 met als profielkeuze Natuur & Gezondheid. Dit is de eerste stap naar een carrière als sportdiëtiste, maar net als alle andere jonge sporttalenten droomt badmintonster Diede Odijk ook van de Olympische Spelen. Tijd om nader kennis te maken met dit sporttalent.
Diede Odijk beschikt over een winnaarsmentaliteit. (Foto: René Lagerwaard)
In kader: In de maandelijkse rubriek, "Toppers van de Toekomst" in de Almere Deze Week, stelt Topsport Flevoland Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: badmintonster Diede Odijk.

Ruilen

Op de vraag met wie zij wel een dagje zou willen ruilen, antwoordt Diede: “ik zou héél graag willen ruilen met één van de beste badminton speelsters ter wereld, mijn idool Tai Tzu-Ying”. Op dat niveau zit Diede nog niet, maar ze timmert hard aan de weg. “Ik train 17,5 uur per week bij zowel Badminton Vereniging Almere als bij het RTC Almere en op Papendal met de nationale jeugd selectie. En ik speel wedstrijden en toernooien”, vertelt Diede. Daar zijn de resultaten dan ook naar. “Vorig jaar ben ik in de dubbel eerste geworden op een internationaal toernooi in Slovenië in de categorie U15 en dit jaar Regio Kampioen single bij de senioren in de hoogste categorie. En ik heb al een paar keer mee mogen spelen in de eredivisie”, aldus een trotse Diede.
Doelen

Voor dit jaar is het doel geselecteerd te worden voor de Europese Jeugd Kampioenschappen U17. Voor de lange termijn veel nationale, maar vooral internationale toernooien spelen. “Want vooral in het buitenland zit de top van de wereld”. En dat kost geld. “Gelukkig krijg ik van de gemeente Almere uit naam van Topsport Flevoland een bijdrage uit het Flevolands Talentenfonds voor deze buitenlandse toernooien. En Topsport Flevoland heeft faciliteiten zoals specifieke krachttraining of een sportdiëtist waar ik gebruik van kan maken”.
Grootste kwaliteit

Haar grootste kwaliteit is volgens Diede haar doorzettingsvermogen: “ook al sta ik in een wedstrijd dik achter, ik blijf mijn best doen totdat de wedstrijd is afgelopen”. Een winnaarsmentaliteit!

Artikel geplaatst op: 05 maart 2019 - 12:15

Gerelateerd

Delen