Hurricanes net te sterk voor Phantoms

DE MARKEN - De allereerste eredivisie wedstrijd op thuisterrein van de Flevo Phantoms is gespeeld. De Almeerders stonden zondag tegenover regerend landskampioen Hilversum Hurricanes en verloren nipt: 12-13.
De Almeerders maakten het landskampioen Hurricanes knap lastig. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)

“Met deze wedstrijd gaan we zien hoeveel we tijdens het seizoen zijn gegroeid. In de laatste wedstrijd van het seizoen staan we namelijk weer tegenover Hilversum.”, zei hoofdcoach Ronald Callenbach voor de wedstrijd. Hij had op deze regenachtige zondag zijn spelers klaargestoomd met in het achterhoofd dat het een zware wedstrijd zou worden.
De Almeerders begonnen sterk aan het begin van de wedstrijd. In de tweede kwart stonden ze 12-0 voor op de landskampioen. Na de eerste helft was de stand 12-6 voor de Phantoms. In die eerste helft bleek dat het team niet ongeschonden uit de strijd was gekomen. Runningbacks Steef den Uijl en Sjoerd van der Meer raakten geblesseerd. Den Uijl mocht niet meer doorspelen en moest zich meteen omkleden. Van der Meer kwam terug in de tweede helft en speelde een belangrijke rol in de rest van de wedstrijd.
Hilversum kreeg door dat ze de mannen uit Almere hadden onderschat en zette daarom groter en meer ervaren personeel neer in de tweede helft. De ploeg bleek daardoor net te sterk voor de Phantoms. Na een touchdown van de Hurricanes in de derde kwart werd er niet meer gescoord. De Phantoms verloren uiteindelijk nipt met 12-13 van de landskampioen.
Artikel geplaatst op: 04 maart 2019 - 09:02

Gerelateerd

Delen