CDA peilt veerkracht verenigingen

WATERWIJK - Het CDA wil weten hoe de Almeerse verenigingen ervoor staan. Daarom zijn 120 verenigingen op het gebied van sport en cultuur uitgenodigd deel te nemen aan de 1e Almeerse Verenigingstafel, die woensdagmiddag 13 maart vanaf 15 uur wordt gehouden in het Huis van de Waterwijk.
“De laatste tijd kwam een aantal verenigingen in het nieuws, omdat ze het financieel of bestuurlijk lastig hebben”, verklaart kandidaat-Statenlid René Claessens. “Samen met de raadsfractie vragen wij ons af hoe het echt met de clubs gaat, want zij dragen toch mede de samenleving. Samen sporten, muziek maken of dansen, is goed voor je ontwikkeling en het is ook nog eens leuk. Wij willen dat de clubs niet omvallen.”
Om een zo volledig mogelijk beeld te hebben over het reilen en zeilen van de clubs, is een grote diversiteit aan verenigingen aangeschreven. Commerciële partijen als sport- en dansscholen zijn niet gevraagd. Het CDA wil zo veel mogelijk informatie ophalen. “Eerst moeten we inzicht krijgen hoe de verenigingen er echt voor staan”, benadrukt Claessens. “Hebben ze gezamenlijke uitdagingen en welke zijn dat dan? Daarna gaan we bekijken of we er iets mee kunnen in de gemeenteraad.”
Verenigingen die geen uitnodigingen hebben ontvangen, kunnen zich nog opgeven tot 9 maart via rjhclaessens@almere.nl .
Artikel geplaatst op: 20 februari 2019 - 15:39

Gerelateerd

Delen