Krappe overwinning voor basketballers Almere Pioneers

POORT - De basketballers van Almere Pioneers hebben tegen Punch na een ruime voorsprong uiteindelijk de punten binnengehaald met een krappe overwinning: 72–67.
Almere Pioneers wist de zege toch nog binnen te slepen. (Foto: Fred Rotgans)

Almere Pioneers ging voortvarend van start. Via goed verdedigen en een snel aanvalsspel werd in het eerste kwart van de wedstrijd stevig afstand genomen van de tegenstander (22-6). In het tweede kwart waren de ploegen beter aan elkaar gewaagd en golfde het spel op en neer. In het derde kwart werd door voorsprong stapje voor stapje weer uitgebouwd waardoor er aan het einde van het derde kwart een stand van 61–44 op de borden stond. Daarmee leek Almere Pioneers goed op koers naar een eenvoudige overwinning, maar in het vierde kwart kantelde de wedstrijd en kwam Punch steeds dichterbij en stond iets minder dan 1 minuut voor het einde van de wedstrijd een tussenstand van 71-67 op de borden. Na een mislukt schot van Punch, een goede rebound en een corrigerende timeout van Almere Pioneers, hadden de Almeerse basketballers de controle net op tijd weer terug en werd uiteindelijk de wedstrijd beëindigd met 72–67.
Met deze winst heeft Almere Pioneers nog altijd zicht op de final four. In de competitie staan ze momenteel twee punten achter op de, qua verliespunten, nummer 4.
Volgende week spelen de Almeerders een uitwedstrijd in Katwijk gevolgd door een thuiswedstrijd op zaterdag 2 maart tegen BV Groningen. Deze laatste wedstrijd is weer in het Topsportcentrum en begint om 16:00 uur.
Artikel geplaatst op: 18 februari 2019 - 09:55

Gerelateerd

Delen