Flevo Phantoms naar de eredivisie

DE MARKEN - Voor de American Footballers van de Flevo Phantoms is het nieuwe seizoen een begin van hun avontuur in de Eredivisie. Het hoofddoel is om veel te leren en groeien in zowel leden als capaciteiten. De overstap naar de Eredivisie is niet om te onderschatten, de eerste wedstrijd werd in ieder geval verloren.
De Flevo Phantoms tijdens een oefenwedstrijd tegen Amsterdam Panthers op 3 februari. (Foto: Germaine Akkerman)
Eén van de spelers die in de gaten gehouden moet worden is running back Steef den Uijl. Verkozen tot 2018 Season MVP (most valuable player) vanwege zijn consequent sterke runs. Den Uijl speelt altijd naar verwachting of stijgt daar boven uit. Een andere grote naam is fullback en linebacker Vincent Geene die met een zowel kracht als snelheid een grote rol zal spelen in de offense en defense. Dit seizoen wordt ook veel verwacht van Sjoerd van der Meer. Hij zal een grote rol spelen voor de defense met zijn onuitputbare motor en niet te stoppen drive om te winnen. En Phantoms-rookie Gino Akkerman is uit de jeugd bij het seniorenteam gevoegd. Gino heeft een jaar ervaring gedaan in Amerika op high school-niveau en keerde vorig jaar terug bij de Phantoms. Na een half seizoen in de jeugd, was het tijd om op te stromen naar de senioren.
Groningen Giants

De Flevo Phantoms verloren hun eerste Eredivisie-wedstrijd afgelopen zaterdag met 14-12 van de Groningen Giants. De Almeerse American Football club kwam sterk terug in de tweede helft, maar schoot uiteindelijk net te kort. De Phantoms kwamen in Groningen aan met een kleine groep van slechts twintig man. Dat probleem was niet groot genoeg om hen volledig het veld uit te slaan. In de rust stond het 14-0 voor de Giants, na een matig optreden van het gehele Phantoms-team. Tijdens de rust kregen de Almeerders motiverende woorden van headcoach Ronald Callenbach en de volledige coaching staff. De speech kwam binnen bij de spelers. Kickoff returner Sjoerd van der Meer rende bijna de gehele lengte van het veld over om de eerste touchdown van het seizoen te scoren voor de Almeerders. Ze leken wel een stuk scherper te spelen in de tweede helft, met name free safety Simeon Tjie-a-Njiem die drie interceptions ving voor de Phantoms en één daarvan terug kon rennen voor een touchdown. De wedstrijd eindigde in een spannende 14-12.
Volgens head coach Ronald Callenbach, mogen de mannen van de Phantoms trots zijn met hun spel. “We hadden ze in de tweede helft. Ze hebben vanaf toen niet gescoord en wij twee keer.”
Artikel geplaatst op: 19 februari 2019 - 10:38

Gerelateerd

Delen