Basketballers Almere Pioneers herrijzen uit de as

ALMERE - Afgelopen zaterdag stond in de promotiedivisie basketbal de wedstrijd Almere Pioneers tegen Solar-systemen Grashoppers op de rol. De teams hadden door verschuiving van de heenwedstrijd nog niet eerder tegen elkaar gespeeld.

Foto: Mitchel de Bruijn

Na een rustige start van het eerste kwart waarin de ploegen redelijk gelijk opgingen, ontstond er een wedstrijd met duidelijk twee gezichten. In het tweede gedeelte van het eerste kwart en in het gehele tweede kwart was Solar-systemen duidelijk de bovenliggende partij. Almere Pioneers had geen vat op de tegenstander waardoor er een ruststand van 30 – 51 op de borden kwam.
In de rust heerste daarom aan alle kanten het idee dat de wedstrijd was gespeeld.
Nadat aan het begin van het derde kwart Solar-systemen nog verder afstand nam, sloeg plots de vlam in de pan. De verdediging van Almere Pioneers gaf Solar-systemen plots geen enkele ruimte meer en met felle tegenstoten kreeg Almere Pioneers vat op de tegenstander.
Door een grote inhaalrace eindigde het derde kwart zelfs in een voorsprong van 58 – 56 voor Almere Pioneers. Het publiek stond dan ook aan alle kanten op de banken.
In de vierde kwart liet Almere Pioneers de tegenstander niet meer in het spel komen en speelde de wedstrijd geconcentreerd uit naar een eindstand van 83 – 67 om daarmee de tweede helft van de wedstrijd een scoreverloop van 53 – 16 te geven. Waarlijk een herrijzing uit de as.
Aanstaande zaterdag 16 februari spelen de heren van Almere Pioneers ook weer een thuiswedstrijd in het Topsportcentrum. Om 16:00 uur is dan Punch de tegenstander.

Artikel geplaatst op: 12 februari 2019 - 10:02

Gerelateerd

Delen