Nominaties Almeerse Sportman en Sportvrouw 2018 bekend

ALMERE - Kevin Bakker (judo), Jonas de Geus (hockey), Steven Bergwijn (voetbal), Lilian de Geus (windsurfen), Desiree van Lunteren (voetbal) en Yara ten Holte (handbal) zijn genomineerd voor de categorieën Sportman en Sportvrouw van het jaar. Almeerders kunnen tot en met zondag 17 februari een stem uitbrengen via www.almere.nl/sportverkiezingen.
De winnaars van alle categorieën worden op woensdag 27 februari tijdens het SNS Sportgala in het Topsportcentrum bekend gemaakt. Kevin Bakker, Jonas de Geus en Steven Bergwijn maken kans op de titel Sportman van het jaar. Bakker werd afgelopen jaar Nederlands Kampioen tijdens het NK Judo in Almere. De Geus won samen met het Nederlands hockeyteam de zilveren medaille op het WK hockey en met de Almeerse hockeyclub handhaafde hij zich in de hoofdklasse. Bergwijn werd met PSV landskampioen. Ook plaatste hij zich met het Nederlands Elftal voor de finales van de Nations League.
Vrouwen

Bij de vrouwen werd De Geus afgelopen jaar wereldkampioen windsurfen en zij plaatste zich daarmee voor de Olympische Spelen in Tokio (2020). Ook ontving ze afgelopen september de Almeerse Sportpenning. Van Lunteren werd met Ajax landskampioen en won het bekertoernooi. Ze plaatste zich met het Nederlands damesteam voor het wereldkampioenschap in Frankrijk. Afgelopen zomer maakte ze een transfer naar SC Freiburg. Ten Holte heeft met handbaltopclub Dalfsen in het voorjaar de nationale beker gewonnen en werd tweede bij de nationale landstitel. Ten Holte werd in 2017 nog uitgeroepen tot Almeers Sporttalent van het Jaar.

Stemproces

Nog tot en met zondag 17 februari kunnen Almeerders via www.almere.nl/sportverkiezingen hun stem uitbrengen op alle genomineerden in de categorieën Sportploeg, Sportcoach, Paralympische sporter, Sporttalent, Sportman en Sportvrouw van het jaar. De winnaars worden vervolgens bepaald aan de hand van uitgebrachte stemmen van inwoners en die van de vakjury.
Artikel geplaatst op: 07 februari 2019 - 14:00

Gerelateerd

Delen