Wielrenner Huenders op dreef in Zesdaagse Bremen

ALMERE – De Almeerse wielrenner Lance Huenders is geselecteerd om deel te nemen aan de internationale Zesdaagse van Bremen (Duitsland). Dit weekend wist hij daar, samen met zijn maatje Tristan Kool, te debuteren met een overwinning.
Lance Huenders brengt zijn ploeggenoot Tristan Kool in de wedstrijd, tijdens de finale koppelkoers. (Foto: Julia Zwaan)

De wielrenner dankt zijn selectie mede door zijn sterke optreden tijdens het onlangs gehouden NK baanwielrennen. Met zijn teamgenoot Tristan Kool haalde hij een bronzen medaille op het onderdeel Koppelkoers. Op het onderdeel Individuele achtervolging wist Lance Huenders, ondanks een opspelende verkoudheid en een sterk deelnemersveld, ook nog is beslag te leggen op een mooie Top 10-notering.
Mede door dit sterke optreden is Huenders geselecteerd om deel te nemen in de Internationale Zesdaagse van Bremen, samen met zijn teamgenoot Tristan Kool. In deze wedstrijd komt de tegenstand onder anderen uit Duitsland, Polen en Slowakije.
De prestaties van Huenders leverden hem een plekje op in de opleidingsploeg Streetjump-Forte Development Team. Deze nieuwe ploeg werkt nauw samen met Continental Team Monkey Town(Prof), het doel vanuit het team is om de talenten op te leiden voor een overstap naar de profs. Het team biedt een uitgebreid nationaal en internationaal programma, maar ook aan begeleiding komen de renners niks tekort. In de wintermaanden zijn de renners getest en zijn er fietsmetingen gedaan voor een perfecte positie op de nieuwe teamfietsen. Lance Huenders start het wegseizoen op 16 maart bij de rit Nokere-Koerse (België, daarna zijn er de wedstrijden Bernadeau Junior (Frankrijk), en op 7 april Rund um Düren (Duitsland).
Zege

Afgelopen weekend waren Huenders en Kool de winnaars in de strijd om de zesdaagse in Bremen, dat bekend staat als de Andi Kappes Cup. In de Duitse pers wordt lovend geschreven over de prestatie van de twee jonge wielrenners. 'Lance Huenders en Tristan Kool hebben het goed gedaan', schrijft Challenge Magazin, 'Slechts 16 jaar oud en dus in het eerste jaar U19, direct een overwinning bij de Andi Kappes Cup. Wat een debuut voor de twee Nederlanders!'
Huenders is blij met de progressie die hij boekt. "Ik heb een NOC*NSF talentenstatus en krijg daardoor gelukkig veel steun van het Trinitas Gymnasium waar ik op zit. Ik zit in het vijfde leerjaar."
Artikel geplaatst op: 14 januari 2019 - 11:05

Gerelateerd

Delen