Ajax-talent Azor Matusiwa terug in Almere

Door Wesley Verboom
SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN- Azor Matusiwa keerde vrijdagavond terug op vertrouwde bodem. De talentvolle verdediger van Ajax speelde twee jaar in de jeugd van Almere City FC alvorens hij de overstap maakte naar de hoofdstad. “Ik ben een tijdje geblesseerd geweest en heb voor het eerst weer negentig minuten gespeeld”, zegt Matusiwa met een glimlach van oor tot oor.

Azor Matusiwa: “Ik heb hier twee jaar lang met veel plezier gespeeld” (Foto: aangeleverd)


De 20-jarige verdediger had meer reden tot juichen, want met Jong Ajax won hij met 2-3 van Almere City FC. Daardoor passeerden de Amsterdammers de Almeerders op de ranglijst. De ploeg van trainer Michael Reiziger staat één plek hoger dan City, dat negende staat. “Ik heb hier twee jaar lang met veel plezier gespeeld en ben onder andere kampioen geworden met de C2 van City in de beloftencompetitie, waarin we tegen andere betaald voetbalclubs speelden. Ik ken hier ook nog een aantal jongens. Zo heb ik met Radinio Balker en Anass Ahannach samengespeeld”, vervolgt Matusiwa.
De nummer vier van Ajax kwam beide spelers tegen op het veld. Verdediger Radinio Balker, aanvoerder van Jong City, maakte zijn debuut in het eerste elftal. Middenvelder Ahannach kwam als invaller in het veld.
Matusiwa vertrok in 2011 naar de jeugdopleiding van Ajax. “Vooral dit jaar is het snel gegaan met mijn ontwikkeling”, vertelt de verdediger. “Zo heb ik vorig seizoen tegen Excelsior mijn debuut gemaakt in het eerste elftal van Ajax en ben ik uitgegroeid tot een vaste waarde bij Jong Ajax. Het belangrijkste is nu dat ik mij ontwikkel bij de beloften en zoveel mogelijk speel. Dan volgt de rest vanzelf.”
Voor Matusiwa, die op den duur graag wil aansluiten bij Ajax 1, is het verder te hopen dat hij fit blijft. De verdediger heeft al van kindsbeen af last van zijn liezen. ,,Dat komt een beetje door mijn Afrikaanse houding. Als het ware heb ik een holle rug, waardoor ik veel hang. Dat zorgt voor extra belasting op mijn liezen”, legt hij uit. “Het is lastig om te trainen, omdat ik al twintig jaar zo loop. Dat heeft tijd nodig”, besluit het Ajax-talent.
IN KADER

Geldboete voor Almere City


Almere City FC heeft een voorwaardelijke geldboete van 3750 euro gekregen van de KNVB. Fans staken tijdens de wedstrijd tegen NEC op 5 oktober vuurwerk af op de tribunes. De club heeft de boete geaccepteerd en gaat strenger controleren. Op de website van de club staat dat met een kleine groep supporters dit kan worden gerealiseerd. De club wil toekomstige boetes verhalen op de daders.

Artikel geplaatst op: 18 december 2018 - 09:22

Gerelateerd

Delen