AviAir Almere blijft in de race na 7-1 zege

PARKWIJK - AviAir heeft zich knap hersteld na de nederlaag tegen DKC afgelopen weekend. Hoornse BV werd met 7-1 aan de kant gezet. Verrassend was de terugkeer van Stephan Branderhorst in het keurkorps van Erik Staats. Door de overwinning doen de Almeerse badmintonners nog mee aan de titelstrijd

Stephan Branderhorst. (Archieffoto: Fred Rotgans)

.
Na lang blessureleed maakte Stephan Branderhorst weer zijn opwachting voor AviAir. De voormalig winnaar van het Six Nations toernooi onder 17 jaar (officieus geldt dat als 'Europees Kampioen') had geen kind aan tegenstander Menno de Vor. Die kon tot 11-8 nog wel in het spoor blijven maar toen was het toch echt gedaan. Branderhorst had zijn ritme lekker te pakken en stoomde door naar 21-10. In de tweede game nam hij al snel een 11-2 voorsprong. Op het moment dat Menno dacht terug in de game te komen nam Stephan weer snel afstand en met 21-9 was het verschil gemaakt.
De 7-1 winst van AviAir is wel prettig na de forse nederlaag van afgelopen weekend. AviAir staat op de derde plaats en dat geeft recht op deelname aan de playoffs. Maar zo ver is het nog lang niet. Er moeten nog vijf wedstrijden gespeeld worden. Voor Hoornse BV lijkt dat onhaalbaar maar de overige vier teams maken nog alle kans.
In het eerste weekend van het nieuwe jaar volgt weer een dubbel programma. AviAir speelt op zaterdag 5 januari om 19.00 in Sporthal Raggers tegen Le Credit Sportif Velo en zondag 6 januari om 15.00 uur in Haarlem tegen Duinwijck BC. Hopelijk zijn er voor de teams dan geen landenwedstrijden gepland zoals bij het vorige dubbel programma.

Artikel geplaatst op: 17 december 2018 - 09:05

Gerelateerd

Delen