Toppers van de toekomst

Topsport Flevoland stelt in de maandelijkse rubriek 'Toppers van de Toekomst' Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: ijshockeyer Ryan Kölgen.
(Foto: Kuipers Fotografie

ALMERE – Zijn vader voelde zich niet serieus genomen toen hij zijn vierjarige zoontje Ryan wilde inschrijven voor langebaanschaatsen. Hij liep daarop geïrriteerd de ijshal in waar werd geijshockeyd en liet zijn zoon een proefles meetrainen: het begin van de ijshockey carrière van Ryan.

Bij Ryan draait echt alles om ijshockey. “Mijn ouders werden al gewaarschuwd: ijshockey is geen sport maar a way of life. En dat is waar”, aldus Ryan. Zo heeft zijn moeder via Topsport Flevoland een cursus sport en voeding gevolgd, waar thuis nu mee gewerkt wordt. Wat niet betekent dat er alleen maar gezond gegeten wordt, “want voor een lekkere kapsalon mag je mij altijd wakker maken”, aldus een lachende Ryan.
Zijn grootste kwaliteiten zijn zijn schot en snelheid, zijn grootse droom om ooit in Zweden te trainen en spelen, en daar traint hij hard voor. Na acht jaar bij de Amsteltijgers in Amsterdam gespeeld te hebben, traint Ryan nu twee keer per week bij zijn club Red Eagles Den Bosch, twee keer bij het Regionaal Training Centrum (RTC) in Heerenveen, twee keer in de sportschool in Almere en ongeveer één keer per maand met het Nederlands Talenten Team in Tilburg. En dat werpt zijn vruchten af. “Vorig jaar hebben wij met de Red Eagles het bekertoernooi én het landskampioenschap gewonnen en ook met het Nederlands Talenten Team hebben wij mooie resultaten behaald”, vertelt Ryan trots.
Een uitgebreid sociaal leven heeft Ryan niet. “Door het vele trainen en reizen heb ik weinig vrije tijd en daar moet ik ook nog huiswerk in maken”. Maar als er dan wat tijd over is, staan gamen en afpreken met zijn vrienden bovenaan zijn lijstje!
Artikel geplaatst op: 05 december 2018 - 15:10

Gerelateerd

Delen