Almere City FC- trainer heeft duidelijke aanpak
'Ze moeten ons echt heel serieus gaan nemen'

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Trainer Michele Santoni is nog maar negen wedstrijden onderweg met Almere City FC, maar nu al maakt de ploeg onder zijn leiding een indrukwekkende stap voorwaarts. Het team staat gedeeld bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie.
Voetbalanalisten spraken vorige week van een ‘enorme verrassing’ toen de Almeerders alleen aan kop kwamen van de ranglijst. En na het 2-2 gelijkspel tegen Volendam staan de Almeerders nog steeds gedeeld aan kop.
Maar de verrassing is volgens trainer Michele Santoni helemaal niet zo groot. Hij heeft een bijzondere aanpak. Zo traint hij met behulp van drones.
“In Italië introduceerde Arrigo Sacchi bij AC Milan het touw dat om de middels van verdedigers werd gespannen”, legde Santoni uit voor de camera van FOX Sport. “Zo bleven ze op de juiste afstand van elkaar. Maar we hebben tegenwoordig de beschikking over techniek, zoals drones. Na afloop van de training bekijken we de beelden van de drones om te zien of de taken goed zijn uitgevoerd. Vooral verdedigend heb je daar veel profijt van. Dat heb ik geleerd in Italië. Een verdediger die 10 centimeter verkeerd staat, kan al een verschil maken.”
Het verdedigende werk van Almere City FC is indrukwekkend, maar ook de kracht voorin, met de nieuwe spits Soleri, is opvallend. “Daarom hebben we hem ook gehaald”, verklaarde Santoni. “Door onze methodes is Almere City een lastig team geworden om te bespelen. We hebben balans in het team en ook de bank is sterk bezet. Ik denk dat de concurrentie echt serieus rekening met ons moet gaan houden.”
En dat is opmerkelijk in een competitie met gelouterde eredivisie-teams als FC Twente, Roda JC, Sparta, NEC en Go Ahead Eagles.
Artikel geplaatst op: 15 oktober 2018 - 13:49

Gerelateerd

Delen