Almere City FC haalt ouderen op bij thuiswedstrijden

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Speciale gasten, tijdens alle thuiswedstrijden van Almere City FC, zijn ouderen uit de verschillende verzorgingshuizen in Almere. Zij worden door de club opgehaald en weggebracht en krijgen een mooi plekje op de tribunes. Elke keer weer een geslaagde avond.
Ouderen op de tribune bij Almere City FC: iedereen wint. (Foto: aangeleverd)

Met haar maatschappelijk programma ‘Almere & the City’ organiseert de voetbalclub activiteiten die goed zijn voor club en stad. Zo draagt Almere City FC actief bij aan een leuker, veiliger en gezonder Almere. Eén van die projecten is ‘Alle routiniers verzamelen’ en is erop gericht om ouderen in Almere te activeren en een leuke avond te bezorgen. Verschillende Almeerse studentenverenigingen halen namens de club voor elke thuiswedstrijd een groep ouderen met een busje op voor een gratis en volledig georganiseerd bezoek aan een wedstrijd in het Yanmar-stadion.
Christian Wiedeman, projectcoördinator van Almere & the City: “Met onze busjes zetten we onze gasten zo dicht mogelijk bij de tribune. En na een eerste ronde koffie en thee kan de wedstrijd beginnen. Onder de verwarming op de tribune hebben onze gasten het, elke keer weer, heel goed naar hun zin. Na gezellige praatjes en een spannende wedstrijd stappen de ouderen weer in de bus om thuis afgezet te worden."
Studenten

Met ‘Alle routiniers verzamelen’ zoekt Almere City FC een verbinding waar iedereen bij wint. Voornamelijk natuurlijk voor de ouderen, maar ook voor de studenten in Almere. Met de samenwerking krijgen de studenten speciale studentenacties tijdens thuiswedstrijden en toegang tot het zakelijk netwerk van de club. Zij vergroten met hun hulp in dit project de mogelijkheden van hun verenigingen en de waarde richting hun leden. Zij onderschrijven de doelstellingen van ‘Almere & the City’ en zien voor hun eigen vereniging in dit project ook concrete mogelijkheden om eigen groeiambities in te vullen.
Artikel geplaatst op: 11 oktober 2018 - 10:26

Gerelateerd

Delen