30 september: De 30 van Almere

POORT – De 30 van Almere staat op het programma op zondag 30 september. Vorig jaar deden ruim zeshonderd hardlopers mee en werden er snelle tijden gelopen.
Vorig jaar deden meer dan zeshonderd hardlopers mee aan de 30 van Almere. (Archieffoto: Fred Rotgans)

Het parcours blijft, juist omdat dit vorig jaar zo goed werd ontvangen, hetzelfde. Dat betekent dat de deelnemers aan de 10, 20 en 30 kilometer nog steeds starten bij de Topsporthal in Poort, vervolgens via het in ontwikkeling zijnde DUIN richting de Marinahaven lopen, vervolgens via het Almeerderstrand richting de Gooimeerdijk en dan via het Kromslootpark weer terug. Deze ronde van 10 kilometer wordt dus respectievelijk één, twee of drie keer afgelegd.
Topsporthal

De Topsporthal vormt dus ook dit jaar weer, nu voor de derde keer op rij, het epicentrum van de 30 van Almere. Ontzettend handig, want hier kun je je startnummer ophalen, is er ruimte om te kleden en even bij te komen, kun je je laten masseren of gewoon lekker zitten en napraten.
Natuurlijk zijn er ook weer Kids Runs (1 en 2 kilometer) en een 5 kilometer. Voor iedere loper wat wils: of je nu in voorbereiding bent op een najaarsmarathon of gewoon wilt meedoen aan een leuke, gezellige prestatieloop.
Artikel geplaatst op: 13 augustus 2018 - 11:42

Gerelateerd

Delen